Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Ar galima padovanoti sveikatos?

Ryšys tarp žmonių, jų artumas yra gyvenimiškas stebuklas. Kalėdos – būtent tas metas, kai galime ne linkėti laimės, o ją dovanoti: susėsti prie šventinio stalo, apkabinti artimą, sušildyti jo liūdesį ir išgyventi buvimo kartu džiugesį. Tačiau tokie paprasti dalykai jau tampa prabanga!
Ar galima padovanoti sveikatos?
Ar galima padovanoti sveikatos? / Partnerio nuotr.

Pagrindinė šių laikų vyresnio amžiaus žmonių problema – vienišumas. Ir tai yra visos visuomenės bėda, kai ilgą amžių nugyvenę žmonės, užauginę pulką vaikų, anūkų ir proanūkių, didžiąsias metų šventes leidžia vieni.

Teko stebėti graudžias akimirkas, kai daugelį metų užsienyje gyvenanti ir retai į Lietuvą atvykstanti dukra grįžo tiesiai į mamos laidotuves. Kas dėjosi emigrantės širdyje, nupasakoti sunku, tačiau tokie „susitikimai“ jau begali tik mus, aplinkinius, pamokyti, kas yra svarbiausia gyvenime ir kaip turėtume branginti tai, kas yra taip laikina ir, deja, nesugrąžinama.

Partnerio nuotr./Ar galima padovanoti sveikatos?
Partnerio nuotr./Ar galima padovanoti sveikatos?

Negana to, dažnas senjorų išgyvena sutuoktinio netektį, o tai sukelia dar daugiau išgyvenimų, nerimo, širdies skausmo. Neįmanoma abejingai klausyti vienos iš didžiausių ligoninių priėmimo skyriaus gydytojos pasakojimų, kad šeimos švenčių – Kūčių, Kalėdų, Mamos dienos – metu medikai sulaukia daugiausia sunegalavusių senyvų žmonių. Jiems toks metas ir širdies skausmas, liūdesys, išgyvenimai paskatina ne tik širdies veiklos sutrikimus, bet ir paaštrina taip nemenką ligų „puokštę“.

Visgi artėja didžiosios metų šventės ir jų proga visuomet norisi savo brangiems žmonėms dovanoti tai, kas geriausia. Pavyzdžiui, ar galime mamai, tėčiui padovanoti sveikatos, geresnės savijautos?

Vyresniojo amžiaus žmonių užrūgštėjęs organizmas ir yra puikiausia terpė rastis plisti įvairiausiems susirgimams. Organizmą rūgština ir stresas, pervargimas, nemiga.

Partnerio nuotr./Ar galima padovanoti sveikatos?
Partnerio nuotr./Ar galima padovanoti sveikatos?

Lyg ir suprantame, kad didžiąja dalimi patys esame atsakingi už savo sveikatą. Tačiau ar viską darome teisingai, jei metai iš metų susirgimų bei mirčių statistika kelia pasibaisėjimą? Juk pradėti galima neatidėliojant ir nuo paties paprasčiausio kasdienio dalyko – vandens!

Kas su mumis darosi, kai vartojame nepakankamai vandens? Ne įvairių skysčių – sriubos, kavos, alaus, o vandens? Pirmiausia, visų naudingųjų medžiagų nesulaukia mūsų organai, todėl trinka visi gyvybiniai procesai, lėtėja medžiagų apykaita, tirštėja kraujas. Kas blogiausia – nepašalintos nereikalingos medžiagos kaupiasi ir nuodija organizmą. Įsivaizduokime, kas mūsų viduje darosi per dešimtmečius neskiriant tam reikiamo dėmesio? Ogi formuojasi piktybiniai augliai, kemšasi kraujagyslės ir kt., dėl ko ir esame pirmaujantys mirtinų ligų statistikoje.

Brangiausiems žmonėms – pagerintas vanduo

Vienas stipriausių natūralių antioksidantų, galinčių veiksmingai šalinti organizme susikaupusius toksinus, yra jonizuotas šarminis („gyvasis“) vanduo. Moksliniais tyrimais patvirtinta, kad kasdien išgeriamas reikiamas kiekis šarminio vandens neutralizuoja laisvuosius radikalus ir šalina kenksmingą jų poveikį, stiprina imunitetą, saugo sveikas ląsteles ir užkerta kelią joms mutuoti, jos yra prisotinamos maistinėmis medžiagomis ir deguonimi. Be to, jonizuoto šarminio vandens, kuris yra žymiai skvarbesnis ir artimesnis organizmo skysčiams nei paprastas vanduo, sudėtyje yra kalio, kalcio, magnio, natrio jonų, padedančių palaikyti optimalų organizmo terpės pH.

Partnerio nuotr./Ar galima padovanoti sveikatos?
Partnerio nuotr./Ar galima padovanoti sveikatos?

Jonizuoto vandens teigiamą poveikį pripažino Japonijos, Vokietijos, JAV, Korėjos, Kinijos ir kitų šalių mokslininkai. Lietuvoje vandens jonizatoriai gaminami 25 metus. Skaičiai kalba patys už save, reiškia tai laiko patikrintas ir veiksmingas būdas namuose turėti puikų sveikatinimo sprendimą. Ar to nenusipelnėte Jūs? Jūsų mama, tėtis? Šventės – tai puikus metas nudžiuginti savo artimuosius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius