Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar galime sirgti vėžiu, bet nejusti jokio skausmo?

Dažniausia onkologinė moterų liga Vakarų visuomenėje yra krūties vėžys. Apskaičiuota, kad juo gali susirgti viena moteris iš dešimties. Nė viena moteris nėra užtikrinta, kad ši liga jos neaplankys. Tai klastinga liga, kuri gali nepasireikšti ne vienerius metus. Ilgai neišryškėja jokie ženklai, o skausmo, kuris dažniausiai būna ligų požymis, išvis nejuntama. Tik reikia atminti, kuo ankstyvesnės stadijos vėžys nustatomas, tuo geresni gydymo rezultatai.
Liūdna mergina
Liūdna mergina / „Fotolia“ nuotr.

Vėžiui gydyti paprastai taikomas kompleksinis gydymas, kiekvienai moteriai parenkant labiausiai tinkamus gydymo būdus. Tai gali būti chirurginis gydymas, radioterapija jonizuojamaisiais spinduliais, chemoterapija medikamentais ar hormonų terapija.

Edita Juodžbalienė
Edita Juodžbalienė

Beveik visoms moterims atliekama operacija. Kokia ji bus, priklauso nuo piktybinio naviko dydžio ir jo išplitimo. Gali būti atlikta krūtį tausojanti operacija arba šalinama visa krūtis. Jei tik yra menkiausia galimybė, chirurgai stengiasi nešalinti visos krūties, t.y. atlikti krūtį tausojančią operaciją. Išplitusio vėžio atveju šalinami ir pažasties limfmazgiai. Labai svarbu, kad būtų sėkminga ne tik operacija, bet ir pooperacinis laikotarpis. Mat po operacijos gali atsirasti komplikacijų:

• žaizdos infekcija;

• hematoma, kai po operacijos žaizda kraujuoja ir kraujas, neturėdamas kur ištekėti, kaupiasi žaizdos gilumoje;

• seroma, kai po operacijos žaizdos gilumoje iš audinių besiskiriantis skaidrus skystis, neturėdamas kur ištekėti, susikaupia žaizdos gilumoje.

Enzimų terapija – nepakeičiama pagalba norint išvengti komplikacijų

Norint išvengti komplikacijų po krūties vėžio operacijos ir palengvinti moters būklę pooperaciniu laikotarpiu, vartojami natūralūs preparatai, vadinami enzimais. Daugiausiai enzimų yra šviežiuose vaisiuose ir daržovėse (bananuose, mango vaisiuose, avokaduose, ananasuose). Jie yra svarbūs visų organizme vykstančių gyvybiškai reikšmingų procesų katalizatoriai, aktyvina organizmo gynybines reakcijas ir kt.

Enzimų terapiją pripažįsta ne tik Lietuvos, Europopos, bet ir pasaulinio lygio medikai. Ši terapija artima ir Japonų pasaulinio lygio profesoriui, daugiau nei keturiasdešimt metų dirbančiam medicinos mokslų daktarui, Hiromi Shinya. Kaip  rašo H. Shinya pasauliniais bestselleriais vadinamose knygose „Fermentų faktorius“ ir „Jaunystės fermentai“, jis fermentų terapiją skirdavo visiems savo onkloginiams ligoniams, kaip pagalbinę priemonę, kad liga neatsinaujinų. Šiuo metu H. Shinya dirba profesoriumi Alberto Einsteino medicinos koledže Niujorke. Profesorius, gydantis pasaulinio lygio žvaigždes, prezidentus, garsius muzikantus, žymus ne tik minėtomis knygoms bestselleriais, bet ir tuo, kad yra ištyręs daugiau nei 300.000 pacientų.

Pasak profesoriaus, fermentai (enzimai ) būtini ląstelėms atsikurti, imuninei sistemai palaikyti ir kitiems gyvybiniams procesams.

Pasak profesoriaus, fermentai (enzimai ) būtini ląstelėms atsikurti, imuninei sistemai palaikyti ir kitiems gyvybiniams procesams. Trūkstant fermentų gali išsivystyti sunkiausios ligos, tarp jų ir onkologinės. Profesoriaus teigimu, radikalus vėžio gydymas (chemoterapija, spindulinis gydymas) vienaip ar kitaip toksina organizmą, atsiranda visi šalutiniai reiškiniai (pykinimas, apetito nebuvimas, plaukų slinkimas) ir todėl organizmas išnaudoja fermentų atsargas dar sparčiau, kas reiškia, kad mūsų organizmas, ir visa imuninė sistema silpsta. O tik pakankamai fermentų turintis žmogus yra gyvybingas ir sveikas. Tad užsisuka uždaras ratas ­– gydant vėžį nusilpsta mūsų organizmas, ir atsiranda didelė ligos atsinaujinimo  ar metastazių plitimo galimybė. Būtent dėl šios priežasties fermentų medicinos mokslų daktaras ir skirdavo savo pacientams, kad liga neatsinaujintų.

Kada enzimų terapija rekomenduotina sergant onkologinėmis ligomis?

Enzimų terapija – tai papildoma pagalba sergantiesiems vėžiu. Ši terapija skirta ne navikui sunaikinti, jokiu būdu ne vėžiui gydyti, kaip mano daugelis, bet sergančiojo gyvenimo kokybei pagerinti, ypač chemoterapijos, spindulinio gydymo metu. Enzimų terapija rekomenduojama ir sergant kitomis ligomis, pvz., gydant traumas, uždegimus.

 

Sisteminiai enzimai pasižymi šiais poveikiais:

•           neutralizuoja uždegimines medžiagas;

•           stimuliuoja imuninę sistemą ir pagreitina natūralią uždegimo eigą;

•           padeda greičiau atsinaujinti pažeistoms ląstelėms;

•           gerina kraujotaką ir audinių aprūpinimą deguonimi;

•           mažina skausmą ir patinimą;

•           pagerina antibiotikų poveikį, todėl sparčiau sveikstama.

Yra specialiai sukurtas enzimų preparatas, kuris patvirtintas mūsų šalies valstybinės vaistų kontrolės tarnybos ir skirtas sergantiesiems onkologinėmis ligomis siekiant palengvinti nepageidaujamus poveikius, kurie gali būti sukelti radioterapijos ir chemoterapijos. Šio vaisto rekomenduojama vartoti 2 dienas iki chemoterapijos pradžios, gydymo metu ir dar savaitę po gydymo.

Kas yra tie enzimai (fermentai)?

Tai bromelainas, papainas, tripsinas, rutozidas, jie išgaunami iš ananaso, papajos, japoninės  soforos.

japonine sofora
japonine sofora

Enzimai reguliuoja visus organizmo fiziologinius procesus ir yra svarbūs imuninės sistemos veiklai. Jei tokių fermentų susidaro nepakankamai arba jie neaktyvūs, gali smarkiai sutrikti sveikata, atsirasti lėtinių ligų. Hiromi Shinya enzimus dar vadina jaunystės fermentais, BŪTINA MAISTO MEDŽIAGA ORGANIZMUI. Ypač enzimų (fermentų) sumažėja, kuomet organizmas kovoja su liga (pavyzdžiui, onkologine).

Medikų teigimu, už fermentų terapijos išradimą vertėtų skirti Nobelio premiją.

Plačiau apie enzimus>>>

Ar kiekvienam sergančiajam onkologine liga tinka šis pagalbinis gydymas enzimais? Ar visų lokalizacijų vėžys galėtų būti gydomas?

Taip, sisteminė enzimų terapija tinka kaip papildoma priemonė gydant visų lokalizacijų onkologines ligas. Tačiau ji netinka žmonėms, sergantiems krešumo ligomis (pvz., hemofilija). Šio vaistinio preparato negalima vartoti pacientams, kuriems nustatytas retas paveldimas sutrikimas – Lapp laktazės stygius arba gliukozės ir galaktozės malabsorbcija.

Pasitarti dėl sisteminės enzimų terapijos galima su šeimos gydytoju.

Taip pat skaitykite: VU Onkologijos instituto docentas, gydytojas fitoterapeutas Juozas Ruolia: kaip atgauti jėgas po vėžio gydymo?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius