-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Atnaujintame paslaugos skyriuje – dar daugiau komforto pacientams

Po kapitalinės renovacijos atidarytas atnaujintas reabilitacijos ir slaugos centro „Gemma“ slaugos skyrius. Pagal pacientų ir jų artimųjų pageidavimus įrengti vienviečiai, dviviečiai ir liukso tipo kambariai.
Atnaujintame paslaugos skyriuje – dar daugiau komforto pacientams
Atnaujintame paslaugos skyriuje – dar daugiau komforto pacientams / Partnerio nuotr.

Atnaujintame aukšte yra 8 dviviečiai, 16 vienviečių ir 2 liukso kambariai (iš viso slaugos skyriuje atnaujinti 26 kambariai). Juose įrengtos funkcinės lovos, pagal pageidavimus parenkami čiužiniai pragulų profilaktikai ir gydymui. Dušo ir WC patalpos – su specialia neslidžia danga ir specialiais porankiais, skirtais sunkiau judantiems žmonėms. Centro pacientai turi galimybę išsikviesti medicinos personalą neišėję iš kambario pagalbos iškvietimo mygtuku.

„Manome, kad pacientams svarbus ne tik gydymas ar gydytojų priežiūra, bet ir jauki bei maloni aplinka. Atsižvelgus į klientų pageidavimus, kiekviename kambaryje yra viskas, ko reikia, kad buvimas reabilitacijos ir slaugos centre „Gemma“ primintų namų aplinką“, – sako Valė Raudonė, reabilitacijos ir slaugos centro „Gemma“ klientų aptarnavimo ir verslo plėtros vadovė.

„Gemma“ – tai vienintelis rytų Lietuvoje esantis privatus reabilitacijos ir slaugos centras. Pacientai jame gali būti apgyvendinami įvairiam laikotarpiui. Centre sudarytos visos sąlygos gyventi sunkiai sergantiems ir garbaus amžiaus žmonėms. Čia teikiamos bendrosios slaugos paslaugos, individualiai parenkamos pacientų priežiūrai adaptuotos reabilitacijos procedūros ir nustatomas jų intensyvumas. Centro pacientams atliekamos reabilitacijos procedūros: kineziterapija, masažai, fizioterapija, ergoterapija, užimtumo, muzikos, šviesos, kvapų terapijos. Pacientams centre siūloma 24/7 medicininė priežiūra, bendroji slauga, taip pat gali būti teikiamos šių gydytojų konsultacijos: neurologo, psichoterapeuto, traumatologo, psichologo. Centre pacientus prižiūri šeimos gydytojai, geriatrai, medicinos gydytojai. Pacientų artimieji centre turi galimybę gauti psichologo konsultaciją.

Partnerio nuotr./Atnaujintame paslaugos skyriuje – dar daugiau komforto pacientams
Partnerio nuotr./Atnaujintame paslaugos skyriuje – dar daugiau komforto pacientams

Naujas standartas

„Gemma“ pacientams skiriamas ypatingas dėmesys. Iš anksto suderintas ir ligoniams pritaikytas maitinimas pagal gydytojų rekomendacijas tiekiamas 4 kartus per dieną (pusryčiai, pietūs, pavakariai ir vakarienė), skiriamos įvairios dietos (pagal poreikį). Švenčių progomis siūlomas specialus šventinis meniu. Anot centro „Gemma“ klientų aptarnavimo ir verslo plėtros vadovės, pacientams (atsižvelgus į jų galimybes) kiekvieną dieną organizuojamas užimtumas su kineziterapeutu, ergoterapeutu, dailės terapeutu, muzikos terapeutu, socialiniu darbuotoju pagal iš anksto numatytą ir suderintą programą. Turintiems negalią pacientams suteikiama judėjimo įranga ir personalo pagalba. Veikia biblioteka, poilsio zona valgomuosiuose.

Šalia reabilitacijos ir slaugos centro ošia Antakalnio pušynai, ant centro „Gemma“ pastato stogo įrengta poilsiui pritaikyta terasa, nuo kurios atsiveria Vilniaus miesto panorama. Centre pagal pageidavimus teikiamos ir grožio procedūros – kirpėjos arba manikiūro paslaugos, asmeninių rūbų skalbimas, suteikiama pagalba išeinant į lauką sunkiai judantiems pacientams.

Geriausia – profesionali slauga

Slaugant sunkiai sergantį žmogų, geriausią priežiūrą gali užtikrinti ir slaugos bei medicinos įstaigos. Medicinos įstaigos niekada neatstos namų sienų, tačiau svarbu suprasti, kad joks artimųjų rūpestis ir meilė nepadės, jei ligoniui prasidės infekcija ar pablogės būklė. Slaugos centrai – vis dar karštų diskusijų objektas ar net tabu. Viena vertus, tai lyg ir negarbė šeimai, kuri neva „atsikrato“ pareiga. Kita vertus, vis daugiau žmonių, įvertinę fizines ir finansines galimybes, pasitiki kvalifikuotu slaugos personalu. Prižiūrėti ligonius reikia ne tik specifinių žinių, bet ir specialių įrenginių. Jei pacientas yra prikaustytas prie lovos, jį būtina vartyti, kad neatsirastų pragulų, maitinti, prausti, aprengti, keisti higienos priemones, reikiamu laiku sugirdyti ar suleisti vaistus. Slaugos centruose tokių pacientų priežiūra ir slauga užtikrinama visą parą, todėl artimieji nėra priversti keisti darbą ar samdyti epizodiškai ateisiantį ligonius slaugantį žmogų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius