Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atšalo? Pats laikas sportuoti lauke

Atvėsus orams dalis fiziškai aktyvių žmonių patraukia į sporto klubus, o kita dalis sportinius batelius deda giliai į spintą ir ima laukti pavasario. Tačiau specialistai teigia, kad net ir atšalus, neverta pamiršti sportavimo gryname ore.
Bėgimas
Bėgimas / „Fotolia“ nuotr.

Tinkama apranga

Nėra paprasta prisiversti išbėgti laukan kai ten vėsu, tamsu, pučia šaltas vėjas, o lauke telkšo balos.

Nuo šalčio ir vėjo jus apsaugos tinkami rūbai, tad pirmiausia pasirūpinkite jais. Rengtis siūloma sluoksniais – arčiausiai kūno esantis rūbas turėtų būti lengvas, nevaržantis judesių, jis taip pat turėtų gerai sugerti prakaitą bei sulaikyti šilumą. O štai viršutinis sluoksnis turėtų būti neperpučiamas ir neperšlampantis , juk rudenį lietus ir vėjas bus dažni jūsų palydovai.

Sveika kūnui ir protui

Suprantama, jog tam, kad atsidurtumėte lauke, reikia tinkamos motyvacijos.

Iš tiesų, netenka ilgai ieškoti priežasčių autis batelius ir bėgti laukan. Pirmoji – tai jūsų sveikata. Sportas visais metų laikais gerina širdies, kraujagyslių, plaučių, raumenų darbą ir pan. Tačiau rudenį svarbu ir tai, kad judėjimas lauke tvirtina jūsų imunitetą. Tai reiškia, kad artėjantį ligų sezoną pasitiksite tvirtesni ir atsparesni virusų atakoms.

Rudenį išbandymai tenka ir mūsų psichikai: šaltesnės, vis tamsėjančios dienos, dažnai prišaukia slogutį. O štai sportuojančio žmogaus organizme išsiskiria endorfinas – stipriausias laimės hormonas. Jis taps geriausiu priešnuodžiu rudeniniam liūdesiui.

Vida Press nuotr./Bėgiojanti moteris
Vida Press nuotr./Bėgiojanti moteris

Bėgame link asmeninių pergalių

Jeigu sportavimą susiesite tik su malonumu, gresia pavojus, kad fizinis aktyvumas ir liks tik momentine nuotaika. Kad taip neatsitiktų, specialistai siūlo užsibrėžti tikslus. Tuomet kelią link tikslo, kuris turi būti protingas ir įgyvendinamas susiskirstykite etapais. Ir link asmeninių pergalių judėkite žingsnis po žingsnio.

Kiekvienas įveiktas etapas – tai dar vienas džiaugsmo šaltinis, kuris didins jūsų savivertę bei grūdins valią. Išbandykite save.

Be to, po kiekvienos pergalės galėsite save apdovanoti. Šis procesas ne tik malonus, bet ir legalus – jį sutartinai rekomenduoja daugelis trenerių.

Tinkama mityba

„Žiema artėja“ – taip teisinamės, kai atvėsus pradedame valgyti daugiau ir riebiau. Tegu artėjančiai žiemai ruošiasi „Sostų karų“ herojai, o jūs pasistenkite apsieiti be organizmą apsunkinančio maisto. Šiais laikais žiemą maisto nepristigsite, tad neverta savo riebaliniame sluoksnyje atsidėti „atsargų“ sunkesniems laikams.

Ruduo itin tinkamas laikas sveikai mitybai ir pasiruošimui žiemai. Tai daugelio daržovių, tokių kaip bulvių, morkų, gūžinių kopūstų, burokėlių, svogūnų ir česnakų derėjimo metas, todėl nėra geresnio laiko daržovių salotoms, troškiniams ir apkepams gaminti.

Atvėsus orams, imame vartoti mažiau skysčių. Nepaskęskite rutinoje, tegul jūsų pasirinkti gėrimai nebūna tik arbata ar kava. Venkite saldžiųjų gėrimų. Rinkitės vandenį, natūralias sultis ar nealkoholinį kvietinį alų – moksliniais tyrimais įrodyta, kad šis bėgikų pamėgtas alus turi vitaminų ir maistingųjų medžiagų, kurios padeda greičiau atsigauti po krūvių, mažina peršalimo riziką, lengvina kovą su nerimu bei gerina miegą.


„Švyturio Baltas“ nealkoholinio alaus sudėtį ištyrė nepriklausoma laboratorija Prancūzijoje. Tyrimo rezultatai parodė, kad šiame produkte yra vitaminų B9 ir B12, kurie mažina nuovargį ir pavargimo jausmą po fizinių krūvių, o vitaminas B12 svarbus ir normaliai medžiagų apykaitai. Be to, vienoje skardinėje (500 ml) šio gėrimo tėra 150 kcal.

 „Švyturio Baltas“ nealkoholinio alaus sudėtis

*Tyrimas atliktas 2015 m. balandžio 23 d., siuntos ID: 89000010251

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius