Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsisakykite imunitetą silpninančių įpročių

Kasdien plaunatės rankas, vengiate kontakto su peršalusiais žmonėmis, tačiau vis tiek neišvengiate to bjauraus peršalimo? Laikas stiprinti sveikatą ir atsisakyti galbūt kiek netikėtų, tačiau itin imunitetą silpninančių įpročių.
Šiaurietiškas vaikščiojimas lazdomis tampa vis populiaresnis.
Šiaurietiškas vaikščiojimas lazdomis tampa vis populiaresnis.

Kvėpuokite sveikai

Kaip rašo womenshealthmag.com, didžiausia šio amžiaus bėda, žinoma, yra

užterštumas. Gatvėse tvyrantis smogas jūsų plaučiams ar imunitetui naudos tikrai neduoda, mokslininkų atlikti tyrimai atskleidė, kad užterštas oras itin kenkia už sveiką imunitetą atsakingoms ląstelėms ir sukelia uždegimines reakcijas mūsų organizme. Žinoma, oro lauke pernelyg nepakeisite, tačiau tikrai galite pasirūpinti geresne aplinka namuose – įsigykite oro drėkintuvą ir kvėpuosite kur kas sveikiau.

Kuo daugiau vaikščiokite

Jei dirbate sėdimą darbą ir didžiąją dienos dalį praleidžiate prie kompiuterio, pasistenkite bent kas valandą ar kas pusvalandį pramankštinti kojas ir šiek kiek pasivaikščioti. Nuolatinis sėdėjimas lėtina medžiagų apykaitą, dėl to jūsų organizmas kur kas sunkiau įsisavina imunitetą gerinančius maisto produktus. Tad net ir trumpas pasivaikščiojimas išjudins jūsų raumenis ir suaktyvins medžiagų apykaitą.

Naudokite natūralias kosmetikos priemones

Nevertėtų pamiršti, kad makiažo pagrindas, akių šešėliai, lūpdažiai ir įvairios kosmetikos priemonės įsigeria į mūsų odą ir gali nemenkai pakenkti ne tik jos išvaizdai, bet ir bendrai organizmo sveikatai. Kai kuriose kosmetikos priemonių sudedamosiose dalyse galima aptikti dirbtinių ar netgi toksiškų elementų, pavyzdžiui, natrio laurilsulfato. Kadangi žmogaus imuninė sistema neprisitaikiusi kovoti su tokiais dirbtiniais elementais, jie gali gerokai pakenkti organizmui.

Norėdamos išvengti įvairių ligų, verčiau rinkitės tik natūralią kosmetiką, kurioje būtų kuo mažiau dirbtinių sudedamųjų dalių. Iš esmės, kuo mažiau sudedamųjų dalių yra, tuo kosmetikos priemonės yra sveikesnės naudoti.

Šaltuoju metų sezonu venkite miltinių produktų

Svajojate apie pyragą ar namuose keptus sausainius? Pagalvokite dar kartą – įvairiuose kepiniuose naudojami miltai slopina T ir B ląstelių (limfocitų) veiklą, kurios yra gyvybiškai būtinos organizmui kovojant su peršalimu. Pasistenkite bent jau šaltuoju metų sezonu valgyti kuo daugiau kruopų, kuriose gausu imunitetą stiprinančių medžiagų.

Daugiau miegokite

„Fotolia“ nuotr./Rytas
„Fotolia“ nuotr./Rytas

Imuniteto stiprinimas yra viena iš daugelio priežasčių, kodėl jums nereikėtų pamiršti gerai išsimiegoti. Jeigu jūsų organizmas miego metu neprisigamina pakankamai melatonino, jūsų imuninė sistema bus nepajėgi kovoti su puolančiomis infekcijomis. Pasistenkite per naktį išmiegoti bent 7-8 valandas.

Nevartokite per daug baltymų

Baltymų perteklius organizme leidžia kauptis IGF-1 hormonui, kuris greitina senėjimo procesą ir gerokai pažeidžia imuninę sistemą. Maisto ekspertai pataria, kad vis dėlto nederėtų piktnaudžiauti pieno ar mėsos produktais.

Venkite streso

Galbūt ir manote, jog puikiai susidorojate su stresu, jis jūsų tiesiog neveikia, tačiau užsitęsusios nesėkmės ar patiriamas spaudimas darbe kaip reikiant veikia jūsų sveikatą. Dėl nuolatinio streso gali sutrikti jūsų hormonų balansas, dėl šios priežasties ir imuninė sistema nesugebės greitai ir efektyviai kovoti su puolančiomis infekcijomis. Pasistenkite, kiek įmanoma, išvengti streso ir bent retkarčiais trumpam sustokite ir atsipalaiduokite, o vakarais po darbų pasilepinkite ramybe karštoje vonioje.

Užsiimkite joga

Žinoma, bet koks sportas ar treniruotės yra daug geriau nei sėdėjimas vietoj, tačiau, pasirodo, būtent joga daro didžiausią įtaką imunitetui. Joga stimuliuoja organizmo kraujotakos, virškinimo, nervų ir endokrininę sistemas, kurios visos yra atsakingos už stiprų imunitetą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius