Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bedančio žandikaulio atkūrimas, kurį būdą rinktis?

Egzistuoja daugybė priežasčių, dėl kurių gyvenimo eigoje netenkame dantų. Teigiantys, kad taip nutinka tik dėl prastų higienos įpročių, labai klysta. Paveldimumas, įvairios ligos, nelaimingi atsitikimai bei tam tikros gyvenimiškos aplinkybės gali būti ne mažiau svarbios, nei mūsų įpročiai, – teigia gydytojas, burnos chirurgas Suhelis Bešara (Soheil Bechara).
Senoliai
Senoliai / Projekto partnerio nuotr.
Projekto partnerio nuotr./,,MIR klinikos” burnos chirurgas Soheil Bechara, Licenzijos Nr. OPL- 02800; OPL-02408
Projekto partnerio nuotr./,,MIR klinikos” burnos chirurgas Soheil Bechara, Licenzijos Nr. OPL- 02800; OPL-02408

– Su kokiomis problemomis susiduria žmonės, netekę visų dantų?

– Visų pirma pasikeičia žmogaus veidas. Netekus daugumos ar visų dantų, ilgainiui nyksta žandikaulis. Veido oda glemba, burnos srityje susidaro raukšlės. Jaunas 50 metų žmogus vizualiai atrodo dešimčia ar net dvidešimčia metų vyresnis. Tačiau ši problema daugumai mūsų pacientų visgi ne pati svarbiausia. Virškinamojo trakto sutrikimai, atsiradę dėl netinkamai sukramtomo maisto bei nuolatiniai veido skausmai sukelia kur kas daugiau nepatogumų, nei vizualūs pokyčiai.

– Kokie galimi prarastų dantų atkūrimo būdai?

– Šiuo atveju galimi du sprendimo būdai: išimama plastmasinė dantų plokštelė arba dantų implantai. Tiek vienu, tiek kitu atveju su naujais dantimis galima atlikti visas įprastines funkcijas. Tačiau, jei vertinsime ir estetinį vaizdą, ilgaamžiškumą bei patogumą, kur kas daugiau pliusų tektų dantų implantams.

– Kuo dantų implantai pranašesni už išimamas plokšteles?

Projekto partnerio nuotr./Dantų implantas
Projekto partnerio nuotr./Dantų implantas

– Įsivaizduokime dvidešimties metų senumo automobilį ir šių dienų. Abu atlieka tą pačią funkciją, tačiau komfortas nepalyginamas. Pacientai turintys dantų implantus, atrodo ir jaučiasi lyg su savais dantimis. Jų nereikia išsiimti, norint išvalyti, nereikia nuolat mąstyti kokį maistą gali sukramtyti, o svarbiausia jie nenukris ir neiškris, kaip tai dažnai nutinka dėvint plokštelę. Taip pat svarbu paminėti, kad nėra pykinimo jausmo, o valgant – pilnai juntamas maisto skonis.

– Ar kainos skirtumas tarp dantų implantų ir plokštelės ženklus?

– Prarastų dantų atstatymas implantais yra brangesnis sprendimas, nei paprasta plokštelė. Tačiau ne toks brangus, kaip manoma. Dauguma pacientų yra įsitikinę, kad implantų reikės tiek, kiek buvo prarasta dantų. Tačiau tai tik mitas. Daugeliu atveju visus viename žandikaulyje prarastus dantis galima atkurti įsriegiant vos 4, 6 arba 8 implantus, ant kurių pritvirtinamas protezas su 12 arba 14 nepriekaištingai atrodančių dantų.

– Kiek laiko trunka visa bedančio žandikaulio atstatymo procedūra?

– Daugeliu atveju pilna žandikaulio rekonstrukcija trunka nuo 3 iki 6 mėnesių, per kuriuos numatomi vidutiniškai šeši vizitai. Pirmojo vizito metu, vos per kelias valandas, atliekame visą chirurginę dalį: esant poreikiui, pašaliname nereikalingus dantis, atliekame kaulo priauginimo procedūrą, įsriegiame reikiamą skaičių implantų. Po savaitės pašaliname siūlus ir, jei pacientas pageidauja, pritvirtiname laikiną protezą, kuris implantų prigijimo laikotarpiu atrodo ir tarnauja lyg nuosavi dantys. Praėjus mėnesiui, trečiojo vizito metu, įvertiname paciento burnos ertmės būklę. Po 2-3 mėnesių, prigijus įsriegtiems implantams, pradedame protezavimo procesą, kurio metu laikiną protezą pakeičiame itin gražiais ir tvirtais nuolatiniais dantimis.

– Ar dantų implantacija skausminga procedūra?

– Pati procedūra tikrai nėra skausminga. Po vienos ar kelių dantų implantacijos, dažniausiai pacientas nejunta jokio diskomforto ir bemat gali grįžti prie įprastinės veiklos. Jei buvo atlikta pilna žandikaulio atstatymo procedūra, kelias dienas gali būti matomas patinimas ar juntamas maudimas, kuriam numalšinti po implantacijos skiriami vaistai.

Jei pacientas jaučia pykinimą, bijo pačios procedūros ar negeba ilgesnį laiką išbūti vienoje vietoje, ,,MIR klinikoje” implantacijos metu gali būti papildomai atliekama ir intraveninė sedacija. Jos dėka, viso gydymo metu, pacientas bus atsipalaidavęs bei nejaus diskomforto.

– Ar yra amžiaus ribos dantų implantavimo procedūrai?

– Žmogus dantų implantavimo procedūrai gali būti per jaunas, tačiau niekada nebus tam per senas. Dantų implantacijos nerekomenduočiau jaunesniems nei 18 metų pacientams, kurių žandikaulis nėra pilnai susiformavęs. Visais kitais atvejais, procedūros sėkmė priklauso ne nuo garbaus paciento amžiaus, o nuo sveikatos būklės bei gydytojo kompetencijos.

– Kokių garantijų gali tikėtis pacientas dantų implantavimo procedūrai?

,,MIR klinikoje” naudojamiems „MegaGen“ dantų implantams suteikiama viso gyvenimo garantija. Todėl mes savo pacientams įsipareigojame neprigijusį „MegaGen“ implantą pakeisti nauju.nemokamai, įskaitant ir pakartotinę procedūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius