Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Blaivininkai meta iššūkį – organizuojamas pirmasis baidarių maratonas be alaus

Vasara, savaitgalis, puikus oras, tad reikia nepraleisti progos nulėkti prie ežero ar į pajūrį. Pasimaudyti, pasideginti, atsigaivinti buteliu šalto... vandens? Ar tokia buvo pirmoji jūsų mintis? Žmones ne tik Lietuvoje, bet ir Didžiojoje Britanijoje, bei Airijoje iš priklausomybių liūno traukiantis psichoterapeutas Marius Gabrilavičius, kitaip dar žinomas kaip M.G. Maksimalietis, perspėja, kad alkoholio gurkšnojimas kiekvieną savaitgalį – tai jau lengvas alkoholizmas, mat smegenims visiškai atsistatyti po apgirtimo užtrunka dvi ar tris savaites. Todėl psichoterapeutas vienija „maksimalistus“ – tai žmonės, kuriems bet kokioje aplinkoje ar kompanijoje alkoholio neprireikia.
Žygis Širvintos upe
Žygis Širvintos upe / Vyto Kalinausko nuotr.

Psichoterapeutas M.G. Maksimalietis: totalios blaivybės diegimas - mano gyvenimo prasmė

„Totalios blaivybės diegimas tapo mano gyvenimo prasme. Jau daug metų

dirbu su žmonėmis, kurie turi priklausomybę alkoholiui, nikotinui. Gimė mintis suburti draugiją, kurioje praktikuojama mano atrasta Maksimalistinė psichoterapija. Šios psichoterapijos pagalba man pavyksta efektyviai padėti žmonėms išsivaduoti iš bet kokių psichologinių priklausomybių“, – pokalbį pradėjo Marius Gabrilavičius.

Lietuvoje jis vadovauja Maksimalistinės psichoterapijos draugijai (The Global Maximalistic Psychotherapy Society). Jos nariai siekia kad viešojoje erdvėje pasirodytų daugiau blaivų gyvenimo būdą propaguojančių reklamų, kad totali blaivybė taptų mada bei natūraliu gyvenimo būdu.

„Propaguojame totalią blaivybę – tai reiškia, atsisakymą vartoti bet kokias psichotropines medžiagas. Pats taip pat jau daug metų jų nevartoju ir esu pajutęs didžiulius pokyčius gyvenime“, – sakė M. Gabrilavičius.


Psichoterapeutas teigia, jog visos profesionalios metodikos, kuriomis gydoma priklausomybė alkoholiui turėtų susidėti iš dviejų pagrindinių dalių: pirmoji – žmogaus sąmoningumo atstatymas, antroji – narkotiko ignoravimo jausmo užtvirtinimas.

„Tai vadinama psichokodavimo seansais momentinės hipnoterapijos būdu arba dar kitaip – „šoko terapija“, – paaiškino pašnekovas.

M. Gabrilavičiaus teigimu, norą vartoti narkotikus (taip jis vadina visas psichotropines medžiagas, tarp jų ir alkoholį) pirmiausia formuoja psichologinė, o vėliau – ir fiziologinė priklausomybė. „Alkoholis – tai legalus narkotikas. Ir kalbėti apie saikingą vartojimą tiesiog nėra prasmės – narkotikų toleruoti negalima“, – griežtą nuomonę išdėstė psichoterapeutas.


Maksimalistų klubas – alternatyva Anoniminių alkoholikų klubui

Organizatorių nuotr./M.G. Maksimalietis kalba jaunimui, protestuojanciam uz zoles legalizavima
Organizatorių nuotr./M.G. Maksimalietis kalba jaunimui, protestuojanciam uz zoles legalizavima

Į M. Gabrilavičiaus suburtą „Maksimalistų klubo“ grupę aktyviai buriasi ir propaguojantys totalią blaivybę, ir tie, kuriems gyvenimas visai be jokių svaigalų vis dar yra siekiamybė.

„Tai – alternatyva anoniminių alkoholikų klubui. Kodėl buriame dar vieną? Nes norime, kad žmonės jaustųsi padarę didžiulį pokytį savo gyvenime, o ne visą gyvenimą nešiotųsi savyje alkoholiko kompleksą. Kad jie didžiuotųsi propaguodami blaivybę, o ne gėdytųsi to. Totalūs blaivininkai gyvenime pasiekia daug daugiau, už bet kurį kitą nors ir saikingai vartojantį alkoholį, tad kodel jie turėtų jaustis nepilnaverciais ir nuolat kartoti sau: „aš – alkoholikas“? Išgerti alkoholio ir apsvaigti sutrikdydamas savo smegenis sugeba kiekvienas kvailys, o štai negerti metus, dvejus, visą likusį gyvenimą išsaugant nepažeistas smegenis – ne kiek vienam pavyksta“, – sakė M. Gabrilavičius.

Jis taip pat svarsto, jog paprastai mūsų visuomenėje yra gėda visada būti blaiviu. Norma laikomas gebėjimas saikingai gerti. M.G. Maksimaliečio teigimu,metodikos, bandančios vaduoti žmones iš alkoholizmo yra ne visai tinkamos, nes jomis į alkoholizmą įnikęs žmogus verčiamas gyventi blaiviai su užkabinta alkoholiko etikete.

„Mano suformuota metodika – maksimalistinė psichoterapija – žmones paverčia sąmoningais blaivininkais su natūraliai sąmoningo žmogaus – „maksimalisto“, etikete. Žmonės, tapę blaivininkais šios psichoterapijos pagalba, didžiuojasi tapę sėkmingai žmonėmis, o ne antrarūšiais alkoholikais. Juk logika yra labai paprasta: vartoji narkotikus - esi narkomanas, vartoji alkoholinius narkotikus – esi alkoholikas, pradėjai propaguoti totaliai blaivų gyvenimo būdą – tapai blaivininku.“

Kviečia į totalių blaivininkų renginį „Baidarių Maratonas Maksimalistai 2016“

Organizatorių nuotr./Baidarių maratonas
Organizatorių nuotr./Baidarių maratonas

Šiuo metu „Maksimalistai“ kviečia į pirmąjį savo suorganizuotą renginį – blaivų baidarių maratoną Žeimenos upe.

Paklausus, kaip atsirado mintis organizuoti tokį renginį, Marius Gabrilavicius atsakė: „Yra didžiulis deficitas renginių, švenčių, kuriose nėra alkoholio. Žmonės tiesiog neturi ką veikti blaivūs, todėl ir stengiamės kaip blaivybę diegianti organizacija, organizuoti tokius renginius, kur būtų įdomu dalyvauti ir be svaigalų!“.

Liepos 9-10 dienomis vyksiančiame baidarių maratone „Maximalist 2016“ azartą kaitins ir prizinis fondas – aktyviai irkluojant galima laimėti solidžią sumą pinigų.

„Kad lenktyniavimas būtų smagesnis ir azartiškesnis, įsteigiau prizinį fondą. Pirma vieta – 300 eurų, antra – 200 eurų, trečia – 100, – sakė pagridinis renginio organizatorius ir rėmėjas M.G. Maksimalietis. – Žeimenos upe plauksime 18 kilometrų nuo Kaltanėnų iki Švenčionėlių. Vakare rengsime apdovanojimus ir vakarosime prie laužo. Taip pat koncertuos atlikėjas Kazimieras Likša (buvęs „Karma“ lyderis vokalistas), stovyklausime palapinėse.“

Antrąją renginio diena, tiems, kurie dar jaus rankų raumenis, organizuojamos tinklinio, krepšinio ir kitos komandinės varžybos.

Psichoterapeutas M.G. Maksimalietis viliasi, jog renginyje susitikę bendraminčiai susiburs į gyvą „Maksimalistų" klubą, organizuos įvairius susitikimus ir laisvalaikį.

Organizacija „The Global Maximalistic Psychotherapy Society“ kviečia visus palaikančius blaivybę atvykti į šį Maksimalistų sąskrydį visiškai nemokamai ir įdomiai, turiningai praleisti savaitgalį.


O norintys patirti azartą baidarių lenktynėse kviečiami iš anksto užsiregistruoti susimokant maratono dalyvio mokestį. Tai galite padaryti spustelėję ŠIĄ NUORODĄ.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius