-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Cheminių medžiagų ekspertė: etiketes skaitykime ir statybinių medžiagų parduotuvėje

Balduose dažnai gali būti žalingų degumą mažinančių medžiagų ar ftalatų, todėl reikėtų skaityti ir baldų sudėties etiketes arba klausti pardavėjo, „Žinių radijui“ sakė Baltijos aplinkos forumo specialistė, cheminių medžiagų ekspertė Laura Stančė.
Švara
Švara / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Etiketė

„Ten, kur nėra etikečių, rekomenduojame pasiklausti pardavėjo, ar jis žino, iš ko yra pagamintas čiužinys, užuolaidoms skirta medžiaga ar baldas. Iš tikrųjų balduose kaupiasi labai dideli kiekiai degumą mažinančių medžiagų, ftalatų, kurie irgi ilgainiui prisideda prie alerginių, vėžinių susirgimų“, – laidoje „Mano sveikata“ teigė L. Stančė.

Tad, jos teigimu, ir eidami į statybinių medžiagų parduotuvę, turime skaityti etiketes. Pasak L. Stančės, gamintojo interesas turėtų būtų nurodyti, kad jo gaminys yra saugus ir ten nėra susirūpinimą keliančių medžiagų.

Ji taip pat pabrėžia, kad jų ir kitų nevyriausybinių organizacijų patirtis rodo, kad teisės aktais ne viskas yra reglamentuota:

„Toksiškos arba harmoninę sistemą ardančios medžiagos mažais kiekiais gali būti naudojamos tiek kosmetikoje, tiek buitinėje chemijoje, jau nekalbat apie statybines medžiagas“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius