-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dažniausios plastinės operacijos pasaulyje – Pietų Korėjoje

Yra manoma, jog JAV ir Brazilija yra šalys, kuriose padaroma daugiausia plastinių operacijų. Tačiau naujausia Tarptautinės Plastinės Chirurgijos Draugijos (TPCD) ataskaita atskleidžia visiškai kitą tikrovę, praneša naujienų portalas The Daily Mail.
Asociatyvinė nuotrauka. Moters veidas
Asociatyvinė nuotrauka. Moters veidas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Pirmoje vietoje atsidūrė Pietų Korėja. Būtent šioje valstybėje yra didžiausia pasaulyje kosmetikos procedūrų rinka. Pavyzdžiui, 20% 19-49 metų Seulo dailiosios lyties gyventojų prisipažįsta: jos ryžosi plastinei operacijai.

Populiariausios procedūros – akių vokų korekcija, leidžianti vizualiai padidinti akis, lipoplastika (riebalinio pertekliaus pašalinimas garso bangomis) bei nosies korekcijos. Mažiau invazinių procedūrų viršuje išsirikiuoja botokso injekcijos ir plaukų šalinimas lazeriu.

Iš viso 2010 metais Azijoje buvo atlikta apie 5,8 milijono plastinių operacijų. Tuo tarpu JAV – 4,5 milijono. Augančią tokių procedūrų Korėjoje paklausą ekspertai sieja su pop muzikos industrija, nes daugelis pacientų atvykusių į kliniką su savimi atsineša įžymybių nuotraukų. Dėl to praeitais metais Korėjos Švietimo ministerija net išleido aukštųjų mokyklų studentams skirtą bukletą, kuriame pristatomas plastinės chirurgijos sindromo pavojus.

Tačiau šis vis populiarėjantis reiškinys priklauso ir nuo regiono ypatybių. Pavyzdžiui, Brazilijoje net septynis kartus dažniau yra atliekamos sėdmenų formos operacijos, o penkis – makšties operacijos. Graikijoje varpos ilginimo operacijos yra net dešimt kartų populiaresnės nei kitose šalyse.

Su bendra statistinių duomenų lentele GALITE SUSIPAŽINTI ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius