-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl Ebolos protrūkio SAM rengia ekstremalių situacijų centro posėdį

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) antradienį rengia ekstremalių situacijų operacijų centro posėdį, kuriame aptars pasirengimo šiai ligai, prevencijos ir valdymo veiksmų planą.
Su Ebolos virusu užsikrėtusiais žmonėmis susiduriantis  raudonojo kryžiaus darbuotojaas
Su Ebolos virusu užsikrėtusiais žmonėmis susiduriantis raudonojo kryžiaus darbuotojaas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Posėdis rengiamas plečiantis Ebola hemoraginės karštligės protrūkiui, nustačius pirmuosius užsikrėtimo atvejus už Vakarų Afrikos regiono ribų.

Posėdyje taip pat bus aptariamas asmens sveikatos priežiūros įstaigų pasirengimas transportuoti, izoliuoti ir gydyti pacientus, kuriems įtariama ar patvirtinta Ebola hemoraginė karštligė.

Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO) spalio 8 dienai buvo pranešta apie 8376 ligos atvejus ir 4024 mirties nuo Ebola hemoraginės karštligės atvejus Vakarų Afrikos regione (Gvinėjoje, Liberijoje, Siera Leonėje). Protrūkis šiuo metu ir toliau sparčiai plinta ir tikėtina, kad dar nėra pasiekęs savo piko.

Praėjusį pirmadienį Ispanijoje šios ligos atvejis patvirtintas Madrido ligoninėje dirbusiai slaugei, kuri dalyvavo gydant į Ispaniją pervežtą sergantį Ebola hemoragine karštlige pacientą. Tai pirmasis užsikrėtimo Ebola hemoragine karštlige atvejis Europoje.

Sekmadienį pranešta, jog Jungtinėse Valstijose, Teksaso valstijos Dalaso mieste slaugei, kuri taip pat rūpinosi nuo Ebolos karštligės jau mirusiu pacientu, taip pat preliminariai diagnozuota ši mirtinai pavojinga liga. Jos prižiūrėtam asmeniui ligos simptomai pasireiškė grįžus iš Vakarų Afrikos – jis mirė praėjusį trečiadienį.

JAV nuo praėjusios savaitės vidurio taiko iš Gvinėjos, Siera Leonės, Liberijos atvykstančiųjų sveikatos patikrinimą oro uostuose (karščiavimas, aiškūs ligos simptomai), apie panašių prevencinių priemonių taikymą trijuose oro uostuose penktadienį pranešė ir Jungtinė Karalystė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius