-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Delfinų terapiją išbandžiusių vaikų tėvai: pamatėme mažųjų šypsenas

Su tam tikromis ligomis ar sutrikimais susiduriantys vaikai ir jų tėvai džiaugiasi ir mažiausiais žingsniais į priekį. Šiuos žingsnius padeda padaryti pasaulyje itin paplitęs gydymo būdas – delfinų terapija. Pernai šią terapiją išbandžiusių vaikų tėvai vienbalsiai sako: pokytis yra, rašome išplatintame pranešime.
Delfinų terapija
Delfinų terapija / Neringos Girdvainienės nuotr.
Temos: 2 Delfinas Vaikai

Tad ir šiemet prekybos tinkle „Maxima“ vykdoma socialinė akcija, kurios finale 15 šeimų, auginančių vaikus su specialiaisiais poreikiais, bus padovanota delfinų terapija.

Vieno berniuko mama atvira, terapijos metu ji pagaliau pamatė savo vaiko šypseną: „Kai mes esam čia, aš tikrai matau savo vaiką laimingą, besišypsantį, jis čia tarsi užhipnotizuotas būna, o kai jis laimingas, tai automatiškai ir aš laiminga, ir man gerai“.

Kita mama taip pat teigė, kad ši galimybė suteikė ilgalaikius atsiminimus: „Išeinu iš čia ir su tokiu liūdesiu, ir tuo pačiu su džiaugsmu, kad išvis mano vaikas turėjo galimybę išbandyti delfinų terapiją, kuri suteikė neišdildomų atsiminimų ilgam laikui“.

Pastebėta, jog jau po pirmojo delfinų terapijos užsiėmimo gali pagerėti vaiko motorika, žvilgsnio sutelkimas, koordinacija, vaikas ima labiau savimi pasitikėti ir mokosi įveikti įvairias baimes.

„Jau trečius metus iš eilės su partneriais vykdome socialinę akciją „Tau ledai, o jiems – delfinų pagalba”. Kasmet ją pratęsiame matydami ir girdėdami atsiliepimus, jog ši terapija išties veiksminga. Emocijos, kurias patiria tėvai, matydami gerėjančią savo vaiko būklę, neįkainojamos“, – sako „Maxima LT“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė.

Pastebėta, jog jau po pirmojo delfinų terapijos užsiėmimo gali pagerėti vaiko motorika, žvilgsnio sutelkimas, koordinacija.

Lietuvos jūrų muziejaus Delfinų terapijos centre jau nuo 2001 m. rengiami bendravimo su delfinais užsiėmimai, skirti žmonėms su fizine, protine negalia, sergantiems neurologinėmis ligomis, patyrusiems psichoemocines traumas. Nors ši programa nepakeičia tradicinės medicinos, tačiau tėvų ir vaikų atsiliepimai byloja apie jos teikiamą realią naudą.

Kaip rodo daugiametė Lietuvos jūrų muziejaus patirtis, delfinų terapija labai svarbi tiems, kurie serga psichikos ir elgesio arba nervų sistemos ligomis. Trejus metus vykdytas tyrimas įrodė ir teigiamą įtaką vaikų su autizmo sutrikimu psichosocialinei reabilitacijai – daugiau nei 80 proc. dalyvavusių vaikų jautė žymų pagerėjimą.

Tyrinėjant delfinų asistuojamos terapijos poveikį žmonėms po hemoraginio smegenų insulto nustatyta, kad terapinį poveikį raidos sutrikimus turintiems vaikams labai žymus poveikis buvo matomas jaunesnėje nei 7 metų vaikų amžiaus grupėje. Tai dar kartą patvirtina, kad ankstyvoji intervencija ir visapusė pagalba vaikui ir šeimai yra kritinė ankstyvuoju periodu.

Akcijos taisyklės labai paprastos. Tereikia nuo birželio 1 iki rugpjūčio 31 d. „Maxima“ parduotuvėse įsigyti ledų „Klasika“ vafliniuose puodeliuose ir rugsėjo mėnesį net 15 šeimų bus padovanota delfinų terapija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius