Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 08

Demencijos spąstai: tirta per 200 tūkst. sveikų senjorų – kuo jie skyrėsi nuo sergančiųjų?

Norint gerai jaustis svarbus ne tik fizinis aktyvumas. Proto mankšta yra ne mažiau svarbi, norint išlaikyti gerus kognityvinius gebėjimus. Dalinamės keliais pratimais, kurie padeda lavinti smegenis ir stiprinti atmintį.
Senjorė slaugos namuose
Senjorė slaugos namuose / Vida Press nuotr.

Laikytis sveikų įpročių

Tyrimai rodo, kad norint išsaugoti aštrų protą ir gerą atmintį, reikia mankštinti ir lavinti visą kūną bei laikytis sveikų įpročių.

2019 m. žurnale The Journal of the American Medical Association paskelbto tyrimo autoriai aštuonerius metus stebėjo apie 196 400 dalyvių (60+ m.), kurie neturėjo kognityvinių sutrikimų ar demencijos. Tyrimo autoriai rinko duomenis apie dalyvių gyvenimo būdo įpročius, pvz., ar turi žalingų įpročių, koks jų fizinis aktyvumas, mityba ir pan. Galiausiai tyrėjai nustatė, kad sveikas gyvenimo būdas buvo susijęs su mažesne demencijos rizika dalyviams, nepriklausomai nuo genetinės Alzheimerio ligos ir susijusių demencijų rizikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius