-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžioji Britanija ir Gateso fondas kovai su maliarija skirs 3 mlrd. svarų

Didžiosios Britanijos finansų ministras George'as Osborne' as  ir „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas pirmadienį paskelbė apie planus pradėti daugiamilijardinę kovos su maliarija, „daugiausia gyvybių pasaulyje nusinešančia žudike“, programą.
Billas Gatesas
Billas Gatesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

G.Osborne' as ir B.Gatesas pranešė apie 3 mlrd. svarų sterlingų (4 mlrd. eurų) fondą kovai su šia uodų perduodama liga ir jos tyrimams finansuoti.

„Maliarija ten yra milžiniška žudikė, tačiau pastangų ir atliekamų tyrimų Anglijos šiaurėje dėka mes galime, aš manau, sunaikinti šią ligą“, – sakė G.Osborne'as per specialų renginį Liverpulio atogrąžų medicinos mokykloje.

„Mes skiriame šiuos pinigus..., kad nebebūtų šios ligos, sukėlusios tiek širdgėlos daugybei pasaulio šeimų, kenkiančios daugybės šalių ekonomikai“, – sakė jis.

Per ateinančius penkerius metus fondui numatoma skirti po 500 mln. svarų iš Britanijos pagalbos užsieniui biudžeto, o likusią pinigų dalį sudarys įplaukos iš B.Gateso fondo ir kitų aukų.

Kaip praneša britų spauda, Didžiosios Britanijos finansinis indėlis yra beveik toks pats, kaip ir ankstesniais metais kovai su maliarija numatyta biudžeto dalis.

Pranešimas apie Rosso fondą, kuris pavadintas Nobelio premija už maliarijos tyrinėjimą apdovanoto britų gydytojo Ronaldo Rosso garbei, išplatintas po lapkritį Britanijos paskelbto pažado kovai su maliarija ir kitomis užkrečiamomis ligomis skirti 1 mlrd. svarų.

2015 metais užregistruota 438 tūkst. mirties nuo maliarijos atvejų, daugiausia Afrikoje. Dažniausiai nuo šios ligos miršta jaunesni nei penkerių metų vaikai, praneša Pasaulinė sveikatos organizacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius