-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Draudimo bendrovė įspėja: daugiau nei pusė traumų patiriamos buityje

Draudimo bendrovė BTA praneša, kad kasdien iš klientų apsidraudusių nuo nelaimingų atsitikimų gauna vidutiniškai po 30 pranešimų dėl patirtų traumų. BTA duomenimis, daugiau kaip 50% visų nelaimingų atsitikimų nutinka buityje, net trečdalis jų įvyksta dirbant ar pramogaujant gamtoje.
Gipsas
Gipsas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 2 Trauma Draudimas

Kaip pastebi draudimo bendrovės ekspertai, traumos paprastai nutinka ne tik netikėtose situacijose, bet ir pačiais netikėčiausiais būdais ir yra labai įvairios – nuo galūnių patempimų ar išnirimų, iki sudėtingų kaulų lūžių ir nudegimų, dėl ko netgi prireikia rimtos medikų pagalbos.

„Liūdniausia yra tai, kad daugelis traumų nutinka, atrodytų, įprastose situacijose, kai rizikos įvykti įvykiui nėra, o ir numatyti nelaimę ne visada įmanoma. Kai kuriuos tokius atvejus logiškai netgi sunku paaiškinti. Pavyzdžiui, turėjome įvykį, kai klientas kreipėsi draudimo kompensacijos dėl patirtų dviejų šonkaulių  lūžių. Ši rimta trauma atsitiko tuomet, kai vyras tiesiog suposi ant kėdės, sprūstelėjo ir griūdamas nuo jos trenkėsi į stalą”, – pasakojo BTA Žalų reguliavimo departamento direktorė Karolina Karpova.

BTA duomenimis, 35% visų traumas patiriančių asmenų sudaro vaikai iki 18 metų. Paprastai mažieji susižaloja aktyvios veiklos metu – žaidžiant, bėgiojant ar iškylaujant, o dažniausios traumos yra sumušimai, praskelta lūpa, kakta ar smakras, išmuštas ar nuskeltas dantis. Paaugliai dažniau patiria raiščių patempimus, galvos traumas ar rankų kaulų lūžius. Tuo tarpu suaugę žmonės labiau nukenčia kasdienėse, buitinėse situacijose ar darbo metu.

„Nors traumų žmonės patiria visus metus, tačiau konkrečiu metų laiku padažnėja tam tikro pobūdžio traumos, kurios turi tendenciją kartotis. Sakykim, jeigu vasarą žmonės dažniau nukenčia neatsargiai pramogaudami, aktyviau leisdami laiką gamtoje ir prie vandens telkinių, tai žiema išsiskiria tokiomis specifinėmis traumomis, kaip raiščių patempimai ar galūnių kaulų lūžiai ir tokių įvykių padažnėjimas neretai būna susijęs su nepalankiomis oro sąlygomis.

Tiesa, pastebime tendenciją, jog pastaruoju metu daugėja įvairių pranešimų, susijusių su gyvūnais. Jeigu toks įvykis kaip erkės įkandimas ir susirgimas kuria nors iš erkių platinamų infekcinių ligų jau nėra naujiena, tai pastaruoju metu tenka nustebti gavus pranešimų apie gyvūnų – laukinės katės, benamio šuns ar pasiutusios lapės užpuolimus.”, – kalbėjo K.Karpova.

Draudimo bendrovė BTA pateikia netikėčiausius, tačiau ne taip retai pasitaikančius klientų pranešimus apie patirtas traumas:

• „Ilsėjausi gamtoje, šokau į vandens telkinį ir susiriesdamas kojos keliu trenkiau sau į veidą, dėl ko lūžo žandikaulis.“

• „Ruošiant valgį paslydau ant virtuvės grindų ir abi rankas nusideginau karštame aliejuje.“

• „Nuosavo namo palėpėje įsitaisė laukinių bičių spiečius. Bandžiau jas pagauti,  tačiau buvau stipriai sugeltas ir atsidūriau ligoninėje.“

• „Skaldant malkas pagalys netikėtai atšoko atgal ir traumavo akį bei nosį.”

• „Medžioklėje užpuolė pašautas laukinis gyvūnas. Rezultatas – plėštinėmis žaizdomis sužalota ranka.”

• „Vedant pavadžiu pririštus galvijus iš ganyklos, buvo patemptos rankos sausgyslės ir pavadžiu perpjautas delnas. Prireikė chirurgo pagalbos.”

• „Vaikas suposi ant sūpynių, o norėdamas nuo jų nulipti sprūdo ir į sūpynių rėmo kraštą prasikirto antakį.“

• „Kasiau griovį, paslydau. Rezultatas – lūžęs raktikaulis.“

• „Važiavau į darbą autobusu. Skubėjau, o išlipant iš transporto priemonės paslydau, nepataikiau užlipti ant šaligatvio ir išsisukau koją.”

• „Įjungiau garbanojimo žirkles ir nuėjau į dušą. Garbanojimo žirkles padėjau ant sofos, kad kaistų. Išsimaudžius išsidžiovinau plaukus plaukų džiovintuvu, tada atėjau į kambarį, kur ant sofos kaito garbanojimo žirklės ir užmiršusi, kad jos ten yra, netyčia atsisėdau ant jų. Rezultatas – šlaunies nudegimas.”

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius