Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dukart maratoną įveikęs ir 35 kg atsikratęs Ernestas: „Aš ir maratonas? Nesuderinama!“

Prieš mažiau nei porą metų Ernestas Žentelis iš Jonavos svėrė 106 kg – jis mažai judėjo, jautė nepatogumą ir sunkumą. Šiuo metu 36 metų vyras yra daugiau nei 35 kilogramais lengvesnis, o jo „sąskaitoje“ – dukart įveiktas maratonas.
Ernestas Žentelis
Ernestas Žentelis / Asmeninio archyvo nuotr.

Sverdamas 106 kg, E.Žentelis televizoriaus ekrane kartais stebėdavo maratoną įveikiančius žmones ir įsivaizdavęs save jų vietoje pagalvojo: „Aš ir maratonas? Nesuderinama!” Vis dėlto Ernestą tai motyvavo bent pradėti bėgioti.

Jo pirmasis įveiktas atstumas buvo 1 km. „Buvau šlapias, pavargęs ir sau pasakiau, kad daugiau to niekada nedarysiu. Bet kitą dieną vėl išbėgau“, – laidoje „Sportuok su Vlada.lt“ pasakojo jonaviškis.

Socialiniu darbuotoju Jonavoje dirbantis vyras prisiminė, jog pirmajam bėgimui jis ruošėsi ko ne savaitę – Ernestas jautė diskomfortą, jam buvo sunku pasilenkti užsirišti batą, lipti laiptais. Vis dėlto E.Žentelis po truputį bėgiojo. Po savaitės jis jau galėjo įveikti 2-3 kilometrus, po poros mėnesių atstumą padidino iki 3-4 km. Galiausiai jonaviškis pasiekė 6 km. Vėliau Ernestas užsibrėžė nubėgti 10 km. Ir jis tai padarė!

VIDEO: Nuo vieno kilometro bėgimo pradėjęs Jonavos gyventojas atsikratė 35 kilogramų

Šiemet rugsėjį Vilniuje jonaviškis įveikė pirmąjį savo maratoną, po daugiau nei mėnesio Ernestas norėjo dar ir 42,195 km įveikė Lenkojoje. Kitą maratoną Ernestas yra suplanavęs įveikti labdaros bėgime Taline.

Bėgimas E.Ženteliui padėjo atsikratyti daugiau nei 35 kg. „Tai, kad numečiau tiek svorio ir jau įveikiau du maratonus, man tai didelis pasiekimas“, – savimi džiaugėsi „Sportuok su Vlada.lt“ laidos herojus.

Tiesa, mesdamas svorį, Ernestas laikėsi ir dietų. „Savaitę gėriau tik kefyrą, kitą savaitę valgiau tik agurkus, trečią savaitę – šiuos produktus valgiau kartu“, – šypsodamasis drastiškus mitybos pokyčius prisiminė jonaviškis. Pasak jo, tai buvo itin veiksminga dieta. Per pirmąjį mėnesį jis atsikratė 11 kilogramų.

Šiuo metu E.Žentelis riboja tik saldumynus, nors spurgai su džemu kelis kartus per savaitę negali atsispirti. „Jei tą dieną suvalgau spurgą, tai vakare būtinai planuoju išbėgti ir sudeginti kalorijas“, – pasakojo „Bėgimo klubo“ narys.

„Manau, Lietuvoje yra daugybė žmonių, kurie turi viršsvorį, tačiau jie bijo arba jaučiasi nedrąsiai, nenori eiti bėgioti, užsiimti kokiu nors sportu, jiems reikia padrąsinimo. Vienas iš padrąsinimų esu aš – gyvas pavyzdys. Nebijokite išsikelti sau tikslų ir jų siekti. Svarbu nugalėti vidinį aš“, – imtis pokyčių kitus ragina E.Žentelis.

Jei turite viršsvorį ir norite pradėti bėgioti, pirmiausia turėtumėte pasikonsultuoti su specialistu – šeimos gydytoju, dietologu ar kineziterapeutu. Turite įsitikinti, ar bėgiodamas nepakenksite savo širdžiai, sąnariams, prieš pradedant sportuoti, patartina subalansuoti mitybą.

VIDEO: „Sportuok su Vlada.lt“: paplūdimio tenisu susidomi vis daugiau lietuvių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius