Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Dviejų vaikų mama – pavyzdys dvidešimtmetėms

Motinystės rūpesčiai, studijos universitete ir profesionalus sportas – suderinama. Tik reikia pasitelkti fantaziją, turėti valios, užsispyrimo ir tvirtą charakterį. Tą įrodė 38-erių klaipėdietė Jana Zykienė, praėjusį savaitgalį triumfavusi 2018 metų Europos profesionalų fitneso (kūno rengybos) čempionate modelių kategorijoje.
Jana Zykienė (kairėje) su trenere Zita Satkauskaite.
Jana Zykienė (kairėje) su trenere Zita Satkauskaite. / Ve.lt nuotr.
Temos: 3 Fitnesas Sportas Mama

Šios du vaikus auginančios klaipėdietės pavardė per apdovanojimų ceremoniją skambėjo tarp čempionate dalyvavusių 150 kūno rengybos atstovų iš 23 skirtingų Senojo žemyno šalių.

Konkurentės tinka į dukras

„Šį įvertinimą priimu kukliai. Tai tik pirmieji mano startai ir apie tokius įvertinimus galėjau tik pasvajoti“, – kalbėjo kuklumu pasižyminti, tačiau geležinę valią turinti sportininkė.

Pasak J.Zykienės trenerės Zitos Satkauskaitės, jos ugdytinė – tikras pavyzdys visoms moterims, kad puikių rezultatų gali pasiekti ir puikias kūno linijas turėti ne tik dvidešimtmetės sportininkės, bet ir joms pagal metus į mamas tinkančios šios sporto šakos atstovės.

„Gyvenime niekada nereikia vadovautis stereotipais. Visada kantriai ir užsispyrusiai siekite savo tikslų ir viską pasieksite. Tereikia labai norėti ir iš širdies dirbti“, – akcentavo kūno rengybos specialistė Z.Satkauskaitė.

Pastaroji, jau kelerius metus dirbanti fitneso trenere, pati anksčiau skynė laurus aukščiausio lygio fitneso ir jėgos dvikovės varžybose (net gerino šalies rekordus), yra išugdžiusi toli gražu ne vieną čempionę ir šią gražią tradiciją tęsia toliau.

„Fitnesas – tai daug valios, jėgų ir pastangų reikalaujantis sportas. Tikrai neužtenka vien užlipti ant scenos ir demonstruoti savo tobulą kūną. Iki to tobulumo reikia iškęsti ilgą pasiruošimo procesą, kruopščiai derinti mitybą, diena iš dienos lieti prakaitą sporto salėje ir net atsisakyti pramogų. Šis sportas ugdo žmogaus charakterį, valią ir ryžtą. Džiaugiuosi savo auklėtinėmis, kurios išties daug paaukoja, kad sėkmingai reprezentuotų Klaipėdos vardą“, – ne kartą yra teigusi Z.Satkauskaitė.

Ji pabrėžė, kad jai svarbiausia tai, kad pavyksta žmonėms įskiepyti sporto ir sveikos gyvensenos principus.

„Kai žmogus pamilsta sportą ir tai tampa jo gyvenimo būdu, tada neišvengiamai varžybose pasiekiama ir sporto aukštumų“, – įsitikinusi ji.

Rytais bėga po 10 km

Netrukus Z.Satkauskaitė pridūrė: „Gyvenime reikia daryti tai, kas teikia malonumo, ir savo darbus atlikti iš širdies, tada ir fortūna atsisuks į tavo pusę.“

Be to, ji nuolat savo auklėtinėms akcentuoja, kad neaugintų didžiulių raumenų, o išsaugotų atletišką ir moterišką kūną.

„Niekada nereikia persistengti. Mano nuomone, reikia išsaugoti moteriškumą ir grakščią figūrą. Aš dirbu būtent tokiu principu ir tai atsispindi per varžybas“, – kalbėjo Z.Satkauskaitė.

Ji pasidžiaugė savo auklėtinės J.Zykienės darbštumu.

„Ši moteris turi keletą aukštojo mokslo diplomų, dabar dar studijuoja kineziterapiją, augina du vaikus ir dar randa jėgų keltis 6 val. ryto bėgti krosą bei kasdien lieti prakaitą treniruoklių salėje. Būna, kad sportuoja ir po du kartus per dieną. Rytais mes kartu nubėgame po 10 km. Artimiausiu metu ji planuoja dalyvauti ir bėgimo varžybose, nori įveikti pusę maratono (apie 21 km)“, – savo auklėtinės planus atskleidė Z.Satkauskaitė.

Priminsime, kad 2017 metų pabaigoje J.Zykienė triumfavo Kaune vykusiose pasaulio taurės fitneso varžybose. Tada buvo iškovotos nugalėtojų taurės tiek mėgėjų modelių, tiek profesionalų modelių kategorijose.

„Konkurencija buvo didžiulė. Džiaugiamės šia akimirka. Intensyvus darbas treniruočių salėje ir virtuvėje, derinant mitybą, davė saldžių vaisių“, – tuomet džiaugėsi šių varžybų nugalėtoja J.Zykienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius