Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ebolos virusas neišvengiamai pasieks Europą, bet greičiausiai neišplis

Ebolos viruso atvejai Europoje yra neišvengiami, tačiau šio viruso išplitimo rizika yra ypatingai maža, trečiadienį pareiškė Jungtinių Tautų (JT) sveikatos pareigūnė, didėjant įtampai dėl užkrato Ispanijoje.
Ebolos virusu užsikrėtę pacientai
Ebolos virusu užsikrėtę pacientai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Pavieniai Ebolos viruso atvejai Europoje yra neišvengiami. Taip yra dėl (žmonių) kelionių tarp Europos ir (viruso) apimtų šalių“, – sakė Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) Europos regiono biuro direktorė Zsuzsanna Jakab.

„Tačiau Ebolos išplitimo Europoje rizikos galima išvengti ir ji yra ypatingai maža“, – nurodoma pranešime, kuriame taip pat sakoma, kad Europos šalys yra „tarp geriausiai pasiruošusių pasaulyje“.

Pasiekė Ispaniją

Madrido ligoninėje karantine laikomi dar šeši asmenys, tarp kurių yra ir slaugytoja, kuriai virusas buvo diagnozuotas pirmadienį. Šis atvejis – pirmas, kai virusu buvo užsikrėsta už Afrikos ribų.

Minima slaugytoja Madrido ligoninėje „La Paz-Carlos III“ su kolegomis rūpinosi dviem pagyvenusiais ispanų misionieriais, kurie, grįžę iš Afrikos, netrukus mirė nuo Ebolos karštligės.

„Yra atsitiktinio užsikrėtimo rizika žmonėms, kurie turi kontaktų su Ebola sergančiais pacientais. Ši rizika gali ir privalo būti sumažinta, laikantis griežtų infekcijos kontrolės priemonių“, – sakė Z.Jakab.

Sveikatos apsaugos pareigūnai yra kovos su Ebola fronte ir būtent jie susiduria su didžiausia rizika užsikrėsti, - sako Z.Jakab.

„Sveikatos apsaugos pareigūnai yra kovos su Ebola fronte ir būtent jie susiduria su didžiausia rizika užsikrėsti. Juos reikia visomis priemonėmis apsaugoti ir palaikyti“, – pridūrė ji.

Tarp šešių Madride hospitalizuotų žmonių, yra slaugytojos vyras ir dar dvi slaugytojos.

Ispanijos pareigūnai pranešė, kad stebi dar 52 žmones, daugiausia sveikatos apsaugos darbuotojus, kurie turėjo kontaktą su užsikrėtusia slaugytoja.

PSO duomenimis, Vakarų Afrikoje nuo metų pradžios Ebolos virusas pareikalavo 3 tūkst. 439 žmonių gyvybių, maždaug 6 proc. viruso aukų sveikatos apsaugos darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius