-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 21

Erkinį encefalitą ir Laimo ligą išgyvenusi 28-erių Lijana: niekada nežinosiu, kaip gyvenčiau nesirgusi

„Nežinau, kodėl jos mane taip pagerbė“, – nepaisant dviejų sunkių ligų ir begalės padarinių pajuokauti 28-erių Lijana jėgų dar randa. Vis tik, pastarieji 12 jaunos moters metų toli gražu nekelia šypsenos – prieš gerą dešimtmetį įsisegus erkei, kurios net nematė, Lijanos sveikata žaibiškai prastėjo. Silpnumas, ligoninė ir reanimacija, kurioje – stebuklo laukimas. Jis įvyko, tačiau pilnavertiškai sugrįžti į gyvenimą Lijanai nepavyko iki šiol, o situaciją gerokai pablogino tai, kad prieš metus moteriai įsisiurbė dar viena, atnešusi ir Laimo ligą.
Lijana
Lijana / Asmeninio arch.

Viešnagė pas močiutę

Kaunietė Lijana erkiniu encefalitu susirgo būdama dar paauglė. Šiandien moteris tikina, kad tuomečio kontakto su voragyviu net nepamena, o tai veikiausiai prisidėjo prie užvėlintos ligos diagnozės.

„Tai buvo prieš 12 metų, kai buvau 16-os. Pradėjau justi pirmuosius simptomus – maudė sąnarius, pakilo temperatūra. Kadangi tai buvo vasara, greitai supratome, kad reikia rimčiau pažiūrėti į šiuos simptomus, nes peršalimo ligos tam sezonui nebūdingos, o savijauta vis blogėjo“, – pirmuosius ligos signalus prisiminė pašnekovė.

Tuo metu pas močiute kaime, Biržuose, viešėjusi mergina nutarė, kad reikia atlikti kraujo tyrimą. „Įdomu, kad tuomet, prieš 12 metų, raudonomis zonomis – kur nustatyta erkinio encefalito atvejų ir yra tam pavojus, žymėti tik Vilnius ir Kaunas. Tą pamačiau vėliau, jau vaikščiodama po ligonines, po reanimacijos. Taigi, grįžtant prie Biržų, ten pasidariau kraujo tyrimą, o kadangi po dviejų savaičių erkinio encefalito kraujas dar nerodo, prasta savijauta buvo palaikyta peršalimu ir mane išleido namo“, – pasakojo Lijana.

Jauna moteris pasakoja, kad parvykus iš poliklinikos sąnarių skausmai nemažėjo, atvirkščiai – jis ėmė riboti judesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius