-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 06 /2018 03 06

Fitoterapeutas J.Ruolia: „Kad vėžys nesugrįžtų, pacientas daug ką turi žinoti“

Piktybiniai navikai – dažniausia mirties priežastis po širdies ir kraujagyslių ligų, o sergamumas onkologinėmis ligomis Lietuvoje tolygiai didėja. Kasmet diagnozuojama beveik 18 tūkst. vėžio atvejų, iš kurių dažniausi – priešinės liaukos, odos (be melanomos), storosios žarnos (gaubtinės ir tiesiosios), krūtinės ir plaučių piktybiniai navikai.
Moteris geria vaistus
Moteris geria vaistus / Vida Press nuotr.

Vyrai Lietuvoje dažniausiai serga prostatos, taip pat odos ir storosios žarnos vėžiu; moterys dažniausiai serga odos, krūties ir storosios žarnos vėžiu. Anot Nacionalinio Vėžio Instituto fitoterapeuto Juozo Ruolios, ne kiekvienas pajėgia pereiti visą gydymo kursą: „Chemoterapijos metu žmonės neretai skundžiasi energijos stygiumi, depresyviomis nuotaikomis, taip pat jiems pasireiškia įvairūs fiziniai šalutiniai poveikiai: pykinimas, vėmimas, svorio netekimas, anemija, plaukų slinkimas, šleikštulys, taip pat dingsta apetitas, krinta svoris. Žinoma, gydymo efektyvumas ar šalutinio poveikio intensyvumas priklauso ir nuo vėžio alokacijos, be to, nėra identiškų vėžio atvejų – net ir tos pačios formos ligai gali reikėti skirtingo gydymo.“

Fitoterapeutas J.Ruolia atskleidžia, kad, perėjus chemoterapijos kursą, išsekusį organizmą būtina ne tik atstatyti ir tausoti, bet ir padaryti viską, kad liga negrįžtų. Tam pacientai dažnai pasitelkia visus įmanomus būdus (fitoterapiją, alternatyviąją mediciną, maisto papildus ir pan.). Bet visada ir visur yra būtinas pačio paciento dalyvavimas.

„Kad liga nesugrįžtų, aš visada siūlau pacientui apsitarti dėl individualaus stebėjimo ir reabilitacijos plano“, sako medikas. Gydytojas fitoterapeutas gali sudaryti individualų paciento stebėsenos planą 5-riems metams pagal patvirtintą metodiką. Šiuo metu Nacionalinio vėžio Instituto Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriuje yra patvirtinta pacientų stebėsenos ir gydymo plano 5-eriems metams metodika, pagal kurią pacientas stebi savo tyrimus, vartoja tam tikras priemones imunitetui palaikyti, organizmui atstatyti. Būtent ši metodika ir sudaryta tuo tikslu, kad padėtų pacientui sumažinti ligos atsinaujinimo tikimybę ir prailginti ligonių išgyvenamumą. Taigi, jei pagal parengtą individualų gydymo ir stebėsenos planą pacientas ir toliau stiprina imunitetą, vartoja antioksidantų, ugniažolės preparatų, stebi šlapimo pH, kad jis būtų šarminis (nes kai šlapimo pH yra 6–6,5, vėžio atsinaujinimo galimybės mažėja), tariasi dėl visų augalų ar preparatų, kuriuos ketina vartoti, tuomet vėžio atsinaujinimo rizika labai mažėja“, - sako fitoterapeutas J.Ruolia.

„Kad liga nesugrįžtų, dėl visų priemonių, kurias pacientas nori vartoti po ligos ir reabilitacijos laikotarpiu, būtina tartis su gydančiu gydytoju“, pataria fitoterapeutas. „Lietuva – augalų kraštas. Tad labai dažnai mano praktikoje pacientai teiraujasi dėl įvairių augalų. Svarbu suvokti, kad augalai gali būti vartojami tik praėjus pagrindinį vėžio gydymą medikamentais“, – aiškina gydytojas. Fitoterapeuto J.Ruolios teigimu, Lietuvoje onkologiniams ligoniams tinka mažiau nei 50 vaistažolių rūšių. „Savo praktikoje daugiau nei 10 metų taikau ugniažolės terapiją. Joje yra ypač vertingos medžiagos onkologiniams ligoniams – alkaloidai ir glikoproteinai, kurių daugiau kaip dvidešimt ir turi minėtoji ugniažolė. Ugniažolių alkaloidai neveikia sveikų ląstelių, tik piktybines ypač adenokarcinomas, sarkomas, melanomas. Ugniažolių glikoproteinai veikia tik pakitusį audinį (svetimkūnį), ir jo ląsteles. Pacientus stebime jau beveik dešimtį metų, ir tikrai drąsiai galiu pasakyti, kad mūsų patvirtinta paciento stebėsenos metodika padeda sumažinti vėžio atsinaujinimo riziką ir prailginti ligonių išgyvenamumą“, – sako fitoterapeutas.

Gydytojo fitoterapeuto teigimu, jokiu būdu nepatariama ugniažolės bandyti gaminti patiems, nes:

  • Dėl netinkamos dozės galima pakenkti kepenims, apsinuodyti, pakenkti kitiems tyrimų rodikliams;
  • Geriant ugniažolės vandeninę ar spiritinę ištrauką, ištirps druskų pavidalu joje esantys minėtieji alkaloidai (medžiagos, kurios ir veikia vėžines ląsteles), ir skrandžio rūgštys jas neutralizuos. Vadinasi, svarbiausios vėžį veikiančios medžiagos tikslo nepasieks.
  • Ugniažolės minėtasis poveikis atsiskleidžia tik mišiniuose (kuomet ugniažolė vartojama su gysločiu, medetka).

Tad, norint vartoti ugniažolės, patartina įsigyti jau paruoštų preparatų vaistinėje, kuriuose yra saugi ugniažolės dozė. Vaistinėse parduodamas ugniažolės preparatas, sukurtas kartu su Nacionalinio Vėžio Instituto Fitoterapijos laboratorija, skirtas sergantiesiems onkologinėmis ligomis mitybai reguliuoti esant susilpnėjusiam ląsteliniam imunitetui, po chirurginio, chemoterapinio, spindulinio gydymo, vėžio profilaktikai ligos remisijos metu, siekiant pagerinti onkologinių ligonių gyvenimo kokybę, esant skrandžio, žarnyno, kepenų, tulžies pūslės latakų, kvėpavimo takų spazmams, uždegimams. Ugniažolės preparatų galima įsigyti vaistinėje be recepto, bet vartoti patariama juos tik specialistui prižiūrint. Vartojant ugniažolę, būtina sekti kepenų ir kitus tyrimus (ALT, AST, GGT, ŠF, CRB, kreatininą). Kartais, vartojant nepasitarus su gydytoju, gali atsirasti skausmai dešinėje pilvo pusėje dėl tulžies latakų tonuso padidėjimo (tiesiog dėl netinkamai pačio paciento pasirinktos dozės).

Tik kruopštus gydytojų, klinikinių fitoterapeutų nurodymų laikymasis padeda įveikti ligą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius