Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gėdijatės kreivų dantų? Naujos technologijos leidžia mėgautis šypsena be metalinių breketų

Panevėžio implantologijos centras pristato dar vieną naujovę regione – vietoj daug nepatogumų sukeliančių metalinių breketų siūlo dantis tiesinti gerokai patogesnėmis medicininėmis priemonėmis. Ypač tai aktualu aktyviems žmonėms, kuriems svarbu nepriekaištinga išvaizda bet kurioje situacijoje.
Pora
Pora / 123RF.com nuotr.

Klinika nuo kitų, panašią paslaugą Lietuvoje teikiančių gydymo įstaigų skiriasi tuo, kad siūlo ir savo specialistų pagamintas kapas, kurios yra pigesnės, tačiau kokybe nė kiek nenusileidžia atvežtoms iš užsienio. Be to, centre nuolat dirba dvi patyrusios ortodontės, pasiruošusios suteikti pagalbą tada, kada jos labiausiai reikia.


Atvykus į kliniką, ortodontai visų pirma skeneriu nuskenuoja burnos ertmės – dantų, žandikaulių – būklę ir suplanuoja gydymą. Virtualus planas sudaromas unikalia 3D programa, kuri parodo, kokie pokyčiai vyks su dantimis ir kaip jie judės viso gydymo metu. Tai leidžia vertinti rezultatą, jis yra geriau prognozuojamas.


„Visa gydymo eiga priklauso nuo to, kaip nuosekliai pacientas bendradarbiauja, ar tiksliai laikosi nurodymų. Kapas rekomenduojama nešioti apie 22 valandas per parą, o išsiimti tik valgant ar geriant. Jos keičiamos naujomis kas savaitę, nes per tiek laiko pavyksta dantis šiek tiek atstatyti, todėl reikalinga kito tempimo analogiška priemonė.

Partnerio nuotr./Rūta Kuprienė
Partnerio nuotr./Rūta Kuprienė


Kapos mechaniškai spaudžia dantis, kurie pamažu juda į tinkamą padėtį, ir taip formuojamas taisyklingas sąkandis. Pas specialistus būtina pasirodyti kartą per 3 mėnesius. „Invisalign“ yra geriausia priemonė patobulinti šypseną, netrikdant įprasto kasdienio gyvenimo. O tiesūs dantys – tai gerokai mažiau kitų problemų: kreivus sunkiau prižiūrėti, atsiranda ėduonis, kaupiasi apnašos, neišvengiama dantų uždegimų, galimas ir jų praradimas. Dėl netaisyklingo sąkandžio maistas nėra tinkamai sukramtomas, todėl ilgainiui gali atsirasti virškinimo problemų. Be to, kai kuriems pacientams sunku taisyklingai kalbėti, jie kompleksuoja dėl estetinės išvaizdos, vengia bendrauti ir t. t.“, – teigia Panevėžio implantologijos centro gydytoja Rūta Kuprienė.


Ortodontė pabrėžia, jog gydantis „Invisalign“ kapomis, prireikia mažiau vizitų į klinikas, o tai ypač aktualu užsienyje gyvenantiems, daug keliaujantiems ar užimtiems žmonėms.


Implantologijos centro darbuotojai pastebi, kad kasmet daugėja ir ortodontinių anomalijų turinčių vaikų. Tai specialistai aiškina pakitusiais visos visuomenės mitybos įpročiais – mažyliai dabar valgo daugiau minkšto maisto, todėl slopinamas anatominis žandikaulio vystymasis. Be to, dažnėja įvairių alergijų atvejų, peršalimo ligos, bronchinė astma – kuomet mažieji, neprakvėpuodami pro nosį, būna nuolat prasižioję.


Gydytojų teigimu, tai stipriai įtakoja ir jauno žmogaus laikyseną, stuburo padėtį.

Partnerio nuotr./Rasa Liesytė
Partnerio nuotr./Rasa Liesytė


„Vaikams šios kapos labai patogios dėl to, kad su jomis beveik nenukenčia burnos higiena. Valantis dantis, jas tereikia išsiimti ir tuo pačiu išvalyti su dantų pasta. Be to, jų nesimato, nes yra pagamintos iš medicininio, itin plono bei skaidraus polimero, kuris gali būti pastebimas tik iš labai arti. Breketais sutvirtintus dantis gerai išvalyti sudėtinga, todėl gresia ir kitos odontologinės problemos. Jau net nekalbant apie tai, kad kai kuriems pacientams breketai sukelia psichologinių nepatogumų. Įprastai juos nešiojantys žmonės vengia valgyti viešose vietose, nes bijo, kad maisto likučiai įsivels į „kabes“, o jas išsivalyti reikia kruopštumo ir laiko.


Labai svarbu, kad tėvai kuo anksčiau pradėtų atidžiai stebėti vaiko dantų kaitą, kvėpavimo pobūdį, liežuvio padėtį. Ir jeigu tinkamas dantų gydymas bus pradedamas laiku, galbūt pavyks išvengti breketų. Kuo jaunesniame amžiuje diagnozuojama anomalija, tuo greičiau bei lengviau situacija yra koreguojama, o rezultatai būna stabilūs“, – sako gydytoja Rasa Liesytė.


Panevėžio implantologijos centro gydytojos ortodontės yra baigusios specialius mokymus ir išlaikiusios ir įgijusios sertifikatus, kurie leidžia dirbti su pažangiomis „Invisalign“ kapomis.


„Invisalign“ kapų privalumai:

• Vos pastebimos, prireikus pacientas gali jas nusiimti.
• Patogu dėvėti – jos yra plonytės ir gerai priglundančios prie dantų.
• Valgant jas nusiimti privaloma, todėl netenka keisti savo mitybos įpročių.
• Lengva palaikyti tinkamą burnos higieną.
• Nesukelia alergijų, nes yra pagamintos iš medicininės paskirties skaidraus polimero.

Implantologijos cenras įsikūręs Ramygalos g. 21, Panevėžyje. Kontaktai pasiteiravimui 8 60727272 arba info@picklinika.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius