Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gelinis nagų lakavimas namuose pas savamokslę gali prišaukti net ŽIV

Madingas ilgalaikis gelinis manikiūras gali ne tik suluošinti visam gyvenimui, bet ir grėsti mirtimi. Priežastis paprasta – labai dažnai šiai procedūrai moterys renkasi ne profesionalus, o namie dirbančius savamokslius specialistus, kurie retai kada turi kokybišką įrangą, skelbia TV3 Žinios.
Manikiūras
Manikiūras / „Fotolia“ nuotr.

Vilniaus Žirmūnų darbo rinkos ir mokymo centre besipraktikuojanti nagų specialistė Agnė Klevinytė imdamasi daryti manikiūrą daugiau dėmesio skiria higienai, mat laku nagai bus padengti mažiausiai dvi savaites. 

Meistrė įspėja, kad ilgalaikis manikiūras gali suluošinti ar net tapti pavojingas gyvybei, nes privačiai dirbančios meistrės vietoj gelinio lako gali užtepti gelio – medžiagos, skirtos nagų priauginimui. 

„Vienai klientei niekaip negalėjau nuimti to gelio, nes niekaip to nebepavadinčiau geliniu laku. Tai arba buvo labai labai labai nekokios sudėties gelinis lakas, arba gelis, nes aš jį nuėmiau gal iš penkto karto“, – patirtimi dalijosi Agnė. 

123rf.com nuotr./Gelinis manikiūras
123rf.com nuotr./Gelinis manikiūras

Ji sako, kad manikiūrą dažnai imasi daryti savamokslės meistrės nelegaliai dirbančios savo ar klientės namuose. 

Jeigu meistrė nesterilizavusi savo įrankių prieš tai įkirpo ŽIV nešiotojui ir įkirps jums su tuo pačiu nesterilizuotu įrankiu, 100 procentų, kad ŽIV užsikrėsite ir jūs, – įspėja manikiūrininkė Agnė.

„Tu negali užtikrinti visų higienos normų reikalavimų. Pas tokią manikiūrininkę dažnai namie vaikšto šuniukas ar kačiukas, kuris atneša tam tikrus nešvarumus, bakterijas. Be to, meistrė negalinti sau leisti susimokėti nuomos mokesčio tikrame salone tikrai negalės sau leisti įsigyti sterilizatoriaus, kuris yra privalomas. Kurį turi kasdien naudoti sterilizuoti įrankiams.

Esame ta kategorija, kuri daro invazinę paslaugą. Rizikuojame, galima drąsiai teigti savo gyvenimu. Jeigu meistrė nesterilizavusi savo įrankių prieš tai įkirpo ŽIV nešiotojui ir įkirps jums su tuo pačiu nesterilizuotu įrankiu, 100 procentų, kad ŽIV užsikrėsite ir jūs“, – įspėja Agnė. 

Taip pat darantis manikiūrą pas nekvalifikuotą meistrę kyla pavojus, kad gali būti naudojamos ir Kinijos atsiųsti Europos Sąjungoje uždrausti lakai, kuriuose yra kancerogeninių medžiagų, švino. 

Medikai sako, kad gelinis lakavimas net ir pačiomis kokybiškiausiomis medžiagomis pas itin gerus meistrus nėra nekaltas puošimosi būdas, nes nagas yra dengiamas cheminėmis medžiagomis. 

Svarbu laikytis taisyklių: per ilgai nebūti nusilakavus tokiu laku ir jį nuimti tik manikiūro kabinete.

„Bandant namuose nuimti laką galima pažeisti nago plokštelę, gali patekti infekcija tiek grybelinė, tiek bakterinė. Taip pat galima pažeisti nago augimo procesą ir jis gali augti nebegražus“, – sako medikė Inga Kiselienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius