-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ministrė Rimantė Šalaševičiūtė spjovė į konservatorių kvietimą

Antradienį 61-ąjį gimtadienį švenčianti sveikatos apsaugos ministrė socialdemokratė Rimantė Šalaševičiūtė neatvyko į opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos posėdį. Išsikvietę ministrę į posėdį konservatoriai ministrei norėjo pažerti priekaištų dėl paskelbtos pertvarkos sveikatos apsaugos srityje, tačiau R.Šalaševičiūtės taip ir nesulaukė.
Rimantė Šalaševičiūtė
Rimantė Šalaševičiūtė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Konservatoriai belaukdami ministrės šnibždėjosi, kad gimtadienis – ne pati geriausia diena susitikimui, bet frakcijos seniūnas Andrius Kubilius rado progą pajuokauti. „Tai padovanosime interpeliaciją“, – tarstelėjo jis.

Konservatoriai buvo pasiruošę ministrei įteikti ne tik puokštę klausimų, bet ir gėlių. Tačiau palaukę 15 minučių konservatoriai pradėjo nerimauti. Sekretoriato darbuotojams buvo liepta ministrei paskambinti.

„Ministrės sekretoriatas pranešė, kad ji su premjeru Algirdu Butkevičiumi išvyko į sanatoriją „Pušyno kelias“ ir neatvyks“, – pranešė frakcijos darbuotoja.

Nei premjero, nei ministrės darbotvarkėse tokia išvyka nebuvo numatyta.

Opozicinė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija labai pasipiktino tokiu ministrės elgesiu.

„Tai yra absoliutus nesiskaitymas, nesuvokiamas demokratinėje valstybėje. Kviečiu į tai normaliai sureaguoti, o ne juokais nuleisti, kad čia nieko neatsitiko, kad ministrė čia mus išdūrė. Čia ne privatus pokalbis, o parlamentinės kontrolės teisė. Manau, kad mums reikia kreiptis ir į premjerą, kuris ramiai su ja išvažiuoja į objektą“, – siūlė Seimo narė Irena Degutienė.

Daugiausia konservatoriai priekaištų ministrei turėjo dėl jos planų iškraustyti vaikų sanatoriją „Pušyno kelias“. Sanatorijos atstovai antradienį taip pat atvyko išklausyti ministrės, o jai neatvykus, patys išdėstė savo mintis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius