Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gydymo įstaigos taikosi prie naujų sąlygų – pacientams siūlomos ir konsultacijos telefonu

Koronaviruso pandemijai įgyjant pagreitį, gydymo įstaigos priverstos keisti savo darbo kryptį ir orientuojasi į nuotolines konsultacijas telefonu. Atsižvelgdama į savo klientų poreikį, „Baltijos ir Amerikos klinika“ šias paslaugas ėmė teikti jau nuo kovo 21-osios.
Gydytoja konsultuoja telefonu
Gydytoja konsultuoja telefonu / Organizatorių nuotr.

Telefonu konsultuoja įvairūs specialistai

„Paskelbus karantiną, turėjome atidėti nebūtinųjų ambulatorinių, medicininės reabilitacijos paslaugų teikimą, profilaktinių patikrinimų ir prevencinių programų vykdymą, perorganizuoti planines operacijas ir sveikatos priežiūros paslaugas. Tačiau esminė mūsų nuostata – gydyti žmones – nesikeičia. Nes manome, kad dabar ypatingai svarbu atsižvelgti į visuomenės sveikatos priežiūros poreikį ir padėti visiems pacientams, kuriems reikalinga šeimos gydytojo ar gydytojo specialisto pagalba“, – sako klinikos generalinė direktorė Inga Grigienė.

Klinikos vadovės teigimu, šiuo metu pastebimas šeimos gydytojų, pediatrų, terapeutų, akušerių ginekologų ir kitų specialistų konsultacijų poreikis, o skambučių sulaukiama ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio.

„Dažniausiai skambinantieji kreipiasi dėl šeimos gydytojų ir gydytojų specialistų konsultacijų. Padidėjo poreikis ginekologų konsultacijų, dažnai kreipiasi ir dėl peršalimo ligų, simptomų. Taip pat matome ir išaugusį poreikį psichologų, psichiatrų konsultacijų, neurologų, urologų“, – pastebi I.Grigienė.

Gydytojo konsultacijai telefonu pacientai kviečiami registruotis iš anksto, jos kaina – 40 Eurų. Sutariamas konsultacijos laikas, tuomet pacientui išsiunčiama išankstinė mokėjimo už paslaugą sąskaita, pacientas apmoka ir gydytojas sutartu laiku pacientui paskambina.

Anot I. Grigienės, greitu metu klinikoje bus galimybė išsitirti dėl koronaviruso. Šiuo metu laukiama SAM leidimo ir ruošiama atskira patalpa tyrimų paėmimui.

Ypatingas dėmesys skiriamas nėščiosioms

Nepaisant apsunkintų sąlygų, klinikos vadovė pabrėžia, kad įstaiga ir toliau priima pacientus, kuriems yra reikalinga būtinoji pagalba ar gydymas, kurio laiku nesuteikus, paciento būklė reikšmingai pablogėtų. I.Grigienė taip pat pastebi stipriai išaugusį nėščiųjų susidomėjimą gimdyti „Baltijos ir Amerikos klinikoje“.

„Kasdien sulaukiame skambučių iš netrukus planuojančių gimdyti moterų. Jas priimame ir, vadovaudamiesi Lietuvos akušerių ginekologų draugijos rekomendacijomis, tęsiame nėštumo priežiūrą mūsų klinikoje. Esant poreikiui, mūsų gydytojai ginekologai priima nėščiąsias apžiūrai, atsako į visus rūpimus klausimus“, – pasakoja gydymo įstaigos direktorė.

I.Grigienė akcentuoja ypatingas saugumo priemones priimant nėščiąsias, kurioms yra paskirtas atskiras įėjimas į kliniką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius