-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gydytojas pataria“: ką tėvai turėtų žinoti apie skiepus vaikams?

15min studijoje – laida „Gydytojas pataria“, kurioje viešėjo Baltijos ir Amerikos klinikos bendrosios praktikos gydytoja Vaidilė Strazdienė. Su ja kalbėjomės apie tai, ką būtina žinoti tėvams apie vaikų skiepus.
Vaidilė Strazdienė
15min studijoje – Vaidilė Strazdienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pastaruoju metu siaučiant tymų protrūkiui netyla ir kalbos apie skiepus: vieni griežtai pasisako už, kiti („antivakseriai“) – prieš juos. Už vaiką atsakingi tėvai, jie sprendžia, kokiomis vakcinomis skiepys savo atžalą, o kokiomis ne. O gal išvis neskiepys jokiomis.

Studijoje su bendrosios praktikos gydytoja V.Strazdiene kalbėjomės apie tai, kiek iš viso yra skiepų, kuriais skiepijami vaikai, kiek jų planinių, o kiek papildomų? Kaip tėvams pasirinkti, kokiais papildomais verta skiepyti vaiką, kokiais ne?

VIDEO: „Gydytojas pataria“: ką tėvai turėtų žinoti apie skiepus vaikams?

Ar atliekami tyrimai prieš skiepijant? Su kokiomis neigiamomis reakcijomis po skiepo yra galimybė susidurti ir kurie skiepai neigiamų reakcijų iššaukia daugiausia?

Gerai ar blogai elgiasi tėvai, kurie baiminasi pirmųjų skiepų dėl neva silpno vaiko imuniteto ir tuos skiepus nukelia vėlesniam laikui?

Iš kur tiek mitų apie skiepus? Galbūt gydytojai skiria per mažai dėmesio supažindinti tėvus išsamiau, paaiškinti, kas yra skiepas ir kokios galimos reakcijos pasiskiepijus?


„Gydytojas pataria“ – antradieninė 15min laida, kurioje GYVENIMAS žurnalistė Indrė Pepcevičiūtė kalbina gydytojus, jų teiraujasi, kaip pagerinti savijautą, sustiprinti sveikatą ar užkirsti kelią pavojingoms ligoms. Laida transliuojama 14 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius