Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Gydytojas pataria“: oftalmologė D.Montvilaitė įvardijo, kokie įpročiai gadina regėjimą

Antradienį 15min studijoje – laida „Gydytojas pataria“, kurioje vieši Baltijos ir Amerikos klinikos gydytoja oftalmologė Donata Montvilaitė. Su ja kalbamės apie tai, kokie įpročiai ir aplinkybės lemia mūsų prastesnį regėjimą, gali sukelti akių ligas.
15min studijoje – Baltijos ir Amerikos klinikos oftalmologė Donata Montvilaitė
15min studijoje – Baltijos ir Amerikos klinikos oftalmologė Donata Montvilaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Per pokalbį paliečiame problemas, su kuriomis kiekvienas mūsų susiduriame kasdieniame gyvenime. Kalbame apie sausų akių sindromą (SAS): kas jį lemia, kaip jį atskirti nuo alergijos, kaip to išvengti, ar gali padėti patalpų drėkinimas – jei taip, kokie veiksmingiausi būdai patalpoms drėkinti, ar sausėjančios akys gali iššaukti rimtesnių bėdų, ligų?

VIDEO: „Gydytojas pataria“: pokalbis su oftalmologe D.Montvilaite – kokie įpročiai gadina regėjimą?

Kita pokalbio dalis aktuali tiems, kurie dėvi kontaktinius lęšius. Tiesa ta, kad ne visi žino, kaip iš tiesų reikėtų tai daryti tinkamai, o jei ir žino – nedaro. Gydytojos teiraujamės, ką daryti ir ko nedaryti dėvint lęšius, kaip netinkamas kontaktinių lęšių dėvėjimas gali pakenkti mūsų akims?

Kalbant apie akių stiprinimą, minimi vitaminai, papildai, mankštos, pertraukėlės darbo metu ir pan. Kas iš tiesų veiksminga siekiant pagerinti akių būklę, patį regėjimą?

Dėl kokių simptomų žmogui reikėtų sunerimti ir kreiptis į specialistą? Ir apskritai – kaip dažnai reikėtų apsilankyti pas akių gydytoją profilaktiškai pasitikrinti akis?


„Gydytojas pataria“ – antradieninė 15min laida, kurioje GYVENIMAS žurnalistė Indrė Pepcevičiūtė kalbina gydytojus, jų teiraujasi, kaip pagerinti savijautą, sustiprinti sveikatą ar užkirsti kelią pavojingoms ligoms. Laida transliuojama 14 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius