-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 04

Vyrus kamuojanti ir gėdą kelianti liga: pakeisti šampūną neužteks

Pradėjus niežėti galvą ir pasirodžius pleiskanoms dažnas tiesiog pakeičia šampūną ar išbando kitas plaukų priežiūros priemones – retas kuris skuba konsultuotis. Tačiau nuolatinis pleiskanojimas, sausėjanti, niežtinti galvos oda gali signalizuoti ir apie uždegiminę odos ligą – seborėjinį dermatitą.
Pleiskanos
Pleiskanos / 123RF.com nuotr.

Kaip jį atpažinti ir tinkamai prižiūrėti plaukus bei galvos odą – kalbamės su gydytoja dermatovenerologe Laimute Trociukiene.

Didžiausio žmogaus organo – odos specifiškumas priklauso nuo to, kaip ją veikia išoriniai veiksniai, kiek ji patiria streso, kokios yra riebalinės, prakaito liaukos, plaukai. Pasak dermatovenerologės, labai dažnai mūsų oda pakinta, atsižvelgiant į temperatūros svyravimus, vandenį, prausiklių poveikį, dėvimus drabužius, fizinį krūvį ir kt.

Į pleiskanas nenumokite ranka

„Tam tikros būsenos pokyčiai yra vertinami kaip norma. Išsausėjus odai dažniausiai ją pasitepame kremu ir būna viskas gerai. Mokame susitvarkyti su paprastomis situacijomis, bet būna, kad nebežinome, ką daryti, pastebėjus odos paraudimą, prasidėjus niežuliui, perštėjimui, tęsiantis pleiskanojimui ir pan. Tuomet ir patarčiau konsultuotis su specialistais“, – patarė gydytoja dermatovenerologė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius