-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Švenčionis atsikrausčiusi Akvilė: vos per mėnesį iš vaistininkės tapau vaistinės vadove

Pastaruoju metu galima išgirsti vis daugiau istorijų, kaip jauni žmonės po studijų nusprendžia persikraustyti į mažesnį miestą ir būtent jame ieškotis darbo pagal profesiją. Ne išimtis ir „Eurovaistinės“ vaistininkė Akvilė Butkūnaitė, kuri dabar gyvena ir dirba Švenčionyse, o vakarus gali skirti protmūšiams, kinui bei tikina, kad gyvenimo kokybė pagerėjo ir jai, ir jos dviem šunims.
Akvilė Butkūnaitė
Akvilė Butkūnaitė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Tapti vaistininke – spontaniškas sprendimas

Nuo vaistininko asistentės iki vaistinės vadovės – taip būtų galima apibūdinti vos prieš vienerius prasidėjusį Akvilės profesinį kelią. Ir visgi šiandien ji neslepia, kad tapti vaistininke buvo spontaniškas sprendimas.

„Dvyliktoje klasėje aš buvau šimtu procentų įsitikinusi, kad noriu stoti į genetikos studijas. Bet vieną dieną prieš dokumentų pateikimą tėtis mano mintyse pasėjo kitą įdomią idėją, paprasčiausiai paklausęs: „Gal nori pamėginti farmaciją?“. Atrodo, kad tuo metu kažkas manyje persivertė. Spontaniškai stojimų metu pirmu numeriu pasirinkau farmacijos studijas, kur ir įstojau. Man labai patiko studijuoti šį mokslą ir nė karto nepagalvojau apie grįžimą į genetikos studijas. Farmacija laimėjo“, – šypsosi Akvilė.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Akvilė Butkūnaitė
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Akvilė Butkūnaitė

Nuo vaistininko padėjėjos karjerą „Eurovaistinėje“ pradėjusi Akvilė po studijų, iškart po praktikos, tapo vaistininke Ignalinos vaistinėje, o praėjus vos mėnesiui iš vaistinių tinklo sulaukė pasiūlymo išbandyti save vaistinės vadovės pozicijoje Švenčionyse, kur šiuo metu ir darbuojasi.

Laiminga ir vaistininkė, ir jos du šunys

Vaistininkė atvirauja niekada neturėjusi noro pasilikti dirbti didesniame mieste. Būtent dėl šios priežasties ji priėmė „Eurovaistinės“ pasiūlymą atlikti farmacijos praktiką mažesniame mieste, Ignalinoje.

„Mane traukė savas kraštas, kur gyveno visi draugai ir artimieji. O dabar Švenčionys, kuriuose dirbu, yra visai šalia mano gimtojo miesto – Ignalinos. Dabar su savo žmonėmis galiu praleisti daugiau laiko ir užsiimti viena mėgstamiausių mūsų veiklų – protmūšiais. Studijų metais negalėjau sau to leisti, nes vakarais vykdavo paskaitos, o dabar su artimiausiais draugais juos žaidžiame kiekvieną savaitę. Negana to, aš labai mėgstu kiną. Kadangi kasdien nebepraleidžiu poros valandų miesto kamščiuose, turiu prabangą žiūrėti savo mėgstamiausius filmus po ne vieną kartą“, – šypsosi vaistininkė Akvilė.

Ji juokauja, kad Švenčionyse pagerėjo ne tik jos, bet ir dviejų auginamų šunų gyvenimo kokybė. Anot jos, dabar šunys kur kas daugiau išsilaksto, jų pasivaikščiojimai trunka ilgiau bei yra nuosavas kiemas, kur tiesiog jie gali nuolatos žaisti.

Pacientai sugrįžta dėl pastovumo

Akvilė pasakoja, kad besidarbuodama Švenčionių vaistinėje ji sulaukia ir nuolatinių klientų. Anot vaistininkės, jie čia sugrįžta dėl to, kad maloniau pasikalbėti su jau pažįstamu vaistininku.

„Švenčionyse darbuojuosi dar neilgai, bet jau spėjau užmegzti ryšį su pacientais ir sulaukti nuolatinių lankytojų, kurie nori ne tik įsigyti vaistų, bet ir pasikonsultuoti sveikatos klausimais. Taip pat vienas pacientas apsilanko mūsų vaistinėje dėl to, kad vertina pastovumą. Jeigu kitose vaistinėse keičiasi vaistininkų veidai, jam maloniau apsilankyti čia, kur visada tave pasitiks tas pats vaistininkas, jau susipažinęs su tavo sveikatos istorija ir žinantis problemas. Juk tokie apsilankymai pas savo pažįstamą vaistininką gali tapti geros savijautos priežastimi“, – pasakoja vaistininkė Akvilė.

„Eurovaistinėje“ žavi komanda ir patogios darbo sistemos

Vaistininkės profesiją Akvilė labiausiai vertina dėl galimybės padėti žmogui. Anot jos, dar lengviau skirti visą dėmesį pacientams, kai darbdavys atlaisvina rankas nuo pašalinių darbų bei suburia ne tik profesionalią, bet ir draugišką komandą.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Akvilė Butkūnaitė
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Akvilė Butkūnaitė

„Mes galime padėti žmonėms. Ir tai nebūtinai yra vaistų rekomendavimas. Kartais pakanka išklausymo ir gero žodžio, kuris gali gydyti labiau nei vaistai. Visa tai aš galiu daryti kasdien, turėdama nuostabų kolektyvą greta. „Eurovaistinėje“ branginu kolektyvą, kadangi tiek Ignalinoje, tiek Švenčionyse kaip naujokė sulaukiau daug pagalbos kolegų ir netgi aplinkinių „Eurovaistinių“. Taip pat čia vertinu kompiuterines darbo sistemas. Net atėjęs į kitą vaistinę gali lengvai suprasti, kuo ji gyvena. Negana to – pakanka vos vieno mygtuko, kad lengvai rastumei reikiamus vaistus vaistinėje. Tai labai didelė pagalba, kurios dėka galiu kurti nuoširdų ryšį su savo pacientais“, – pasakoja Akvilė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius