Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ieškote stiprybės šaltinio? Gydytojo patarimas – skaitykite poeziją

Tarp mūsų yra daug (galbūt dauguma) tokių, kurie praėjusius metus praleido bandydami surasti būdų, kaip apraudoti nuostolius ir netektis, atlaikyti įtampą ir atgaivinti COVID-19 pandemijos pavogtus malonumus.
Poezija
Poezija / „The New York Times“/Gracia Lam nuotr.

Mes per „Zoom“ stebėjome laidotuves, vestuves, išleistuves, krikštynas, bar micvas ir bat micvas, pakaitomis juokdamiesi ir verkdami negyvuose ekranuose, kai tuo pat metu mėginome suvokti tą iškreiptą pasaulį.

Tačiau man įdomu, kiek daug žmonių atsigręžė į poeziją kaip į paguodos, atsipalaidavimo, ryšio, supratimo, įkvėpimo ir susitaikymo šaltinį. Dabar, kai Jungtinėse Valstijose minimas Nacionalinis poezijos mėnuo, tam yra pats geriausias laikas.

Vienas žmogus, kuris jau seniai vertina poeziją kaip labai jam padedančią asmeniniame ir profesiniame gyvenime, yra daktaras Normanas Rosenthalis, Rokvilyje (Merilando valstija) gyvenantis psichiatras, kuris yra ir šviesos terapijos sezoniniam afektiniam sutrikimui gydyti taikymo pradininkas.

Džordžtauno medicinos mokyklos klinikos psichiatrijos profesorius N.Rosenthalis sako, kad jis naudoja eilėraščius kaip pagalbinę terapinę priemonę ir jo pacientai sulaukia teigiamų rezultatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius