Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 18

III stadijos kiaušidžių vėžys Astai „atsirado“ per tris mėnesius: šiandien gyvenimas kardinaliai pasikeitė

50-ies ukmergiškė Asta gyveno aktyvų gyvenimą, vystė verslą ir sukosi be atokvėpio, kaip dažnas šių dienų žmogus. Ženklų apie tai, kad gyvenimas jai paruošęs itin sunkų kone pusantrų metų išbandymą, nebuvo. Keli iš pažiūros nereikšmingi simptomai atvedė moterį pas gydytojus, kurie palyginti greitai diagnozavo progresavusį kiaušidžių vėžį. Moterį šokiravo ir pati žinia, ir tai, kad prieš tris mėnesius iki simptomų daryti tyrimai nerodė nieko, o dabar – onkologinė liga.
Asta
Asta / Asmeninio arch.

Progresavo labai gretai

Prisimindama gyvenimą iki onkologinės ligos diagnozės, Asta svarsto, kad gyveno, turbūt, daugeliui šiandien įprastą gyvenimą – kai leki, dirbi, sukiesi veiklose, o laiko sau, išgirsti, ką sako kūnas, nerandi.

Pirmasis simptomas, pasakoja Asta, buvo iš pažiūros nekaltas pilvo pūtimas. Moteris pripažįsta kurį laiką nekreipusi dėmesio, vis ieškojo priežasčių – gal kažką netinkamo suvalgė. Vis dėlto, kai pojūčiai stiprėjo ir tęsėsi daugiau nei mėnesį, moteris, neįtardama nieko blogo, nutarė kreiptis pas medikus.

„Kaip tik buvo kovido laikotarpis, persirgau dar ir juo, o tada jau prasidėjo rimtesni pilvo diegliai. Prisimenu, kad mane nukreipė atlikti pilvo organų echoskopijos, o po jos iš karto pasakė – bėk greičiau pas ginekologą. Greičiausiai, jie jau tada pamatė kažką įtartino“, – netikėtai gautą žinią iš gydytojų prisiminė Asta.

Apsilankymas pas ginekologus moters nenuramino, pakartotinė echoskopija parodė, kad bėdos labai rimtos. Taigi moteris tuoj pat gavo siuntimą į Santaros onkologinį skyrių.

Asta neslepia, kad ši žinia, kaip ir daugeliui išgirstančiųjų, ją šokiravo. „Galvojau – ar čia realybė, ar čia sapnas. Ar gali būti, kad tai iš tiesų vyksta su manimi? Kaip ir visi, buvau žmogus, linkęs galvoti, kad tokie dalykai toli nuo manęs“, – pirmuosius bandymus suvokti, kokioje rimtoje padėtyje atsidūrė, prisiminė Asta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius