Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Instagram“ fitneso žvaigždė įrodė: vienodų nėštumų nebūna

Nėštumas yra bauginanati, gyvenimą ir kūną keičianti patirtis. Kai moteris daugiau nei devynis mėnesius savyje augina, nešioja, o vėliau ir pagimdo žmogų, ji mano, kad yra pasiruošusi kitam kartui.
Nėščia moteris
Nėščia moteris / 123RF.com nuotr.

Tačiau instagramerė ir fitneso modelis Chontel Duncan neseniai priminė savo sekėjams, kad nėra vienodų nėštumų – net tos pačios moters, rašo Leah Rocketto businessinsider.co.uk.

Prieš kelias savaites mamytė iš Australijos savo „Instagram“ paskyroje pasidalino nuotraukų koliažu, kur lygino savo kojas pirmojo ir antrojo nėštumo metu.

Aprašyme ji rašė: „tai yra nepagražinta tiesa – pirmojo nėštumo pabaigoje skysčiai kaupėsi labai stipriai. Antrojo nėštumo metu viską dariau taip pat, tačiau skysčiai nesikaupė.“

Pasak Amerikos nėštumo asociacijos, nėštumo metu „kūnas pagamina maždaug 50 proc. daugiau kraujo ir kūno skysčių“, būtent dėl to organizmas ištinsta. Šis procesas, nors ir labai erzinantis, yra gyvybiškai svarbus, kadangi kūnas turi plėstis, kad jame tilptų augantis vaikelis. Ši asociacija taip pat pažymėjo, kad tinimas padeda paruošti dubens srities sąnarius ir audinius atsivėrimui gimdymo metu.

Nors nedidelis patinimas yra normalus reiškinys, o jį padidinti gali mažas kalio bei aukštas druskos kiekis kraujyje, labai stiprus patinimas gali būti preeklampsijos požymis – šis sutrikimas pasitaiko 5–8 proc. nėštumų. Laimei, C.Duncan šia būkle nesiskundė.

C.Duncan nuotrauka yra tik vienas pavyzdžių, kaip skirtingai moterų kūnai reaguoja į nėštumą, o dėl to ir skirtingai atrodo tuo devynių mėnesių laikotarpiu. 2015-aisiais, pirmojo nėštumo metu, C.Duncan pasidalino savo ir savo draugės nuotrauka; draugė taip pat laukėsi, tik keturiomis savaitėmis jos nėštumas buvo didesnis.

„Kiekviena moteris vaiką išnešioja skirtingai, ir tai tikrai nereiškia, kad ji daro kažką nesveiko ar neteisingo. – C.Duncan rašė po nuotrauka. – Abiejų mūsų įsčiose auga sveiki kūdikiai, ir mūsų abiejų nėštumai kol kas buvo neįtikėtini, jaučiamės nuostabiai ir esame kupinos energijos.“

Šios ir kitos tokio pobūdžio nuotraukos turėtų priminti, kad nebūna dviejų vienodų nėštumų. Nereikia lyginti moterų kūnų ir daryti prielaidas vien pagal jų kūną nėštumo metu, verčiau džiaukimės už tas moteris ir gyvybes, kurias jos kuria.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius