Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Internautai įsivaizduos, kaip atrodytų paskutinė jų gyvenimo diena

Kovo 14 d. pirmą kartą Lietuvoje interneto vartotojai kviečiami prisijungti prie unikalios socialinės akcijos, kurią organizuoja Irenos Matijošaitienės fondas. Įvairių socialinių tinklų vartotojai vieną dieną dalinsis savo mintimis, kaip jie praleistų paskutinę savo gyvenimo dieną ir taip skatins visuomenės diskusiją apie organų donorystę.
Akcijos „Paskutinė diena“ iliustracija
Akcijos „Paskutinė diena“ iliustracija / Laukiu.lt nuotr.

„Šiuo metu Lietuvoje organų donoro laukia beveik 500 žmonių. Kiekvienam iš jų bet kuri diena gali būti paskutinė. Tikimės, jog ši akcija paskatins žmones ne tik išreikšti sutikimą tapti donorais po mirties ir gauti simbolinę organų donoro kortelę, bet ir taps priežastimi pasikalbėti su artimaisiais, kaip po mirties jie galėtų padėti sunkiai sergantiems“, – pasakojo I.Matijošaitienės fondo direktorius Andrius Palionis.

Visi norintys prisijungti prie akcijos kovo 14 d. skatinami dalintis savo mintimis, nuotraukomis ar vaizdo įrašais apie tai, ką darytų savo paskutinę gyvenimo dieną. Prie savo minčių būtina pridėti prierašą #paskutinediena. Savo žinutėmis galima dalintis „Facebook“, „Twitter“ ir „Instagram“ socialiniuose tinkluose.

Šiuo metu organų donoro kortelę galima gauti užpildžius prašymą pas bet kurį asmens sveikatos priežiūros gydytoją. Be to, mirštančio žmogaus donorus paaukoti kitų gelbėjimui gali nuspręsti ir artimieji. Todėl šios akcijos tikslas ne tik priminti apie savo organų laukiančius žmones, bet ir paskatinti bendravimą su artimaisiais šia svarbia tema.

Daugiau apie akciją galima sužinoti specialioje „Facebook“ paskyroje ČIA.

VIDEO: Organų donorystei skatinti sukurtas šis reklaminis klipas:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius