Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš pradžių bauginusi mažo miestelio ramybė Ugnei Bartkevičiūtei padėjo sugrįžti į save

Apsisprendimas sugrįžti dirbti į gimtąjį miestelį ne visada yra lengvas. Ilgai apie tai svarsčiusi „Eurovaistinės“ vaistininkė Ugnė Bartkevičiūtė atvirauja, kad vos iškeitus Kauną į Šeduvą, iš pradžių ją kaip reikiant išgąsdino mažo miestelio ramybė. Tačiau šiandien ji supranta – tai buvo geriausia paskata sugrįžti į save bei prie mylimų pomėgių.
Vaistininkė Ugnė Bartkevičiūtė
Vaistininkė Ugnė Bartkevičiūtė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dvejojo, ar sugrįžti

„Likti Kaune, kraustytis į pajūrį ar kurti gyvenimą gimtojoje Šeduvoje? Farmacijos studijoms einat į pabaigą, negalėjau apsispręsti, kurį iš šių variantų noriu rinktis. Tačiau vieną dieną sulaukiau „Eurovaistinės“ pasiūlymo atlikti praktiką būtent Šeduvoje. Taip čia ir sugrįžau. Pirmas pokytis, ką pastebėjau – sutrumpėjusios rytinės kelionės. Jeigu Kaune vykstant į paskaitas turėdavau iš namų išeiti valanda anksčiau, Šeduvoje kelionė į darbą iki šiol trunka vos tris minutes“, – pasakoja vaistininkė Ugnė.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vaistininkė Ugnė Bartkevičiūtė
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vaistininkė Ugnė Bartkevičiūtė

Nors darbas vaistinėje džiugino, Ugnė neslepia, kad po didmiesčio sugrįžus į mažą miestelį teko susidurti ir su iššūkiais.

„Čia labai ramu ir iš pradžių ta ramybė man pasirodė labai keista, man ji nepatiko ir netgi pradėjo šiek tiek bauginti. Kaune vis tiek laisvalaikiu galėdavai išeiti į restoranus, prekybos centrus ar pasivaikščioti po miestą. O čia, atrodė, nėra ką veikti. Tik po kiek laiko šią ramybę pagaliau priėmiau kaip galimybę savirealizacijai – užmirštiems pomėgiams, kurie padėjo tarsi sugrįžti į save. Jaučiu, kad gyvenimas pagaliau stoja į savas vėžes“, – atvirauja pašnekovė.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vaistininkė Ugnė Bartkevičiūtė
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vaistininkė Ugnė Bartkevičiūtė

Nuo mažens su močiute rinko vaistažoles

Ugnė pasakoja, kad jau nuo pat mažens žinojo, jog užaugusi taps vaistininke. Pagrindinės jos įkvėpėjos buvo mama ir močiutė.

„Mano visa šeima skirtingai yra susijusi su medicina. Mama – slaugytoja, o močiutė nuo mažens mane vasaromis vesdavosi į mišką, kur drauge rinkdavome vaistinius augalus, juos džiovindavome, gamindavome arbatas. Sugrįžus namo, tik visai neseniai suvokiau, kad jeigu mieste nebuvo kur rinkti vaistažolių, dabar atšilus orams aš galėsiu ir vėl sugrįžti prie šios veiklos Šeduvoje. Bendrai į mano gyvenimą sugrįžo gamta. Net ir dabar kiekvieną sekmadienį kartu su savo šunimi Mažiumi vykstame ilgiems pasivaikščiojimams po pušyną šalia Šeduvos“, – šypsosi vaistininkė.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vaistininkė Ugnė Bartkevičiūtė
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vaistininkė Ugnė Bartkevičiūtė

Ugnė pasakoja, kad tai ne vienintelis pomėgis, kurį ji atranda iš naujo. Daugelį metų negrojusi pianinu ir skaičiusi vien mokslinę literatūrą, ji namuose ruošia vietą pianinui bei pildo lentynas istorinėmis ir grožinės literatūros knygomis.

Mažame miestelyje jaučiasi labiau vertinama

Ugnės teigimu, maži miesteliai žavi tuo, kad ten žmonės pažįsta vienas kitą. Būtent tai ji labai vertina dirbdama Šeduvos vaistinėje.

„Būna, kad pažįstamos močiutės ateina į vaistinę tiesiog pasikalbėti ir tai yra kur kas daugiau negu vaistų įsigijimas ar kraujospūdžio pasimatavimas. Jos nori pabendrauti, parodyti savo jaunystės nuotraukas, o kartais netgi padovanoti mūsų kolektyvui megztų kojinių, – šypsosi Ugnė. – Konkurencingas atlyginimas, patogios kompiuterinės darbo sistemos ir suteikta galimybė nuo vaistininkės išaugti iki vaistinės vadovės yra svarbi priežastis likti „Eurovaistinėje“. Tačiau už viską svarbiausias ryšys su žmonėmis, kurį čia turiu – tiek su pacientais, tiek su visada padėti pasirengusiu kolektyvu.“

„Eurovaistinė“ turi 272 vaistines visoje Lietuvoje ir nuolat plečiasi, todėl gali pasiūlyti darbo vietas bene visuose miestuose tiek vaistininkams, tiek farmakotechnikams. Čia pozicijas sau gali rasti studijuojantys, ką tik studijas baigę, ar dešimtmečius vaistinių sektoriuje veikiantys profesionalai. Darbo pasiūlymus galite rasti https://www.apie-eurovaistine.lt/karjera/ arba paskambinus telefonu 8 659 90467.

Prisijunk prie mūsų ir atrask savo galimybes!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius