-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš rinkos išimami galimai nesaugūs kiniški virtuvės įrankiai

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba praneša, kad Europos Komisijos Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF gautas pranešimas apie nesaugių virtuvinių indų (šaukštų maišymui, samčių), stiklinių puodelių (400 ml), importuotų iš Kinijos, partiją.
Iš rinkos išimami galimai nesaugūs kiniški virtuvės įrankiai
Iš rinkos išimami galimai nesaugūs kiniški virtuvės įrankiai / Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nuotr.

Šaukštuose ir samčiuose nustatyta formaldehido migracija, o stikliniuose puodeliuose – švino ir kadmio migracija. Šių virtuvės įrankių naudojimas gali kelti pavojų sveikatai, rašoma pranešime spaudai.

Europoje šaukštus maišymui ir samčius išplatino „Kuhn Rikon AG“ (Neschwilerstr. 4, 8488 Rikon im Tosstal, Šveicarija). Pirminiais tyrimo duomenimis, minėti nesaugūs virtuvės įrankiai išplatinti Lietuvoje, Liuksemburge, Italijoje, Jungtinė Karalystėje, Danijoje, Vokietijoje ir Austrijoje. Į Lietuvą šiuos įrankius įvežė UAB „Gerduva“ (Vasario 16-osios g. 21a, Gargždai).

Stiklinius puodelius išplatino „MM Commerce“ (Naftowa 8, Krosno, Lenkija). Į Lietuvą įvežė UAB „Viskas už vieną eurą“(Žirmūnų 86-53, Vilnius).

Visa informacija apie galimai nesaugius virtuvinius įrankius ir puodelius perduota Valstybinei ne maisto produktų inspekcijai prie Ūkio ministerijos, kuri vykdo medžiagų ir gaminių, besiliečiančių su maistu, kontrolę. Šios įstaigos specialistai nedelsiant pradėjo tyrimą.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba ragina pirkėjus, įsigijusius nurodytų partijos šaukštus maišymui (produkcijos kodas Nr. 30746, barkodas 7610154307462), samčius (produkcijos kodas Nr. 30705, barkodas 7610154307059) ir stiklinius puodelius, grąžinti juos prekybininkams įsigijimo vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius