Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Išsigelbėjo nuo 15 metų trukusios alergijos

Tie, kurie pavasarį mėgaujasi žydinčiomis pievomis, o rudens vakarais išsitraukia senas knygas, tikriausiai net neįtaria, kad kažkam tai kelia didžiules sveikatos problemas. „Jeigu man pavyko atrasti metodą pasveikti, manau, jį išbandyti turi kiekvienas, kurį kankina šienligė”, – patirtimi dalijasi Darius.
Dariaus Petrulio katinas
Darius Petrulis

– Dariau, papasakokite, kaip ilgai jus kankino alergija? Kokius nepatogumus ji kėlė?

– Pirmą kartą alergija mane netikėtai užklupo dar 2000-iais: prasidėjo sloga, čiaudulys, akys patino, tapo labai jautrios ir sausos, tarsi pilnos smėlio. Iki tol gyvenau ramiai, todėl tik gydytojams diagnozavus alerginę slogą supratau, kas man yra. Taip prasidėjo nuolatinis diskomfortas. Jei pradėdavau čiaudėti, tai negalėdavau sustoti. Miego kokybė buvo ypač prasta, nes naktį taip pat prabusdavau.

Alergija veikė ne tik poilsį. Pavyzdžiui, dėl sudirgusių akių būdavo sudėtinga vairuoti, bendrauti su klientais. Nuolat jaučiau diskomfortą, nes tekdavo valyti sloguojančią nosį ar gelbėtis nuo čiaudulio.

– Nuo ko kildavo alergijos?

– Pirmos bėdos ateidavo pavasarį. Tik po žiemos gamta jau bunda, o kartu su ja aktyvėja alergenai.

Pavasarį būdavo didžiausia alergija, bet ir be jo buvo bėdų. Pakakdavo namuose sujudinti dulkes, atversti seną knygą – organizme iškarto sukildavo alerginės reakcijos, prasidėdavo čiaudulys. Net kvepalai galėdavo sudirginti. Taip pat ir katinai... Todėl į svečius negalėdavau ramiai nueiti, nes vos įžengęs pro duris klausdavau, ar namuose gyvena katinas. Jei taip – šventė man baigta.

– Ar nekilo grėsmė rimtesniems susirgimams?

– Kitiems pasitaiko, kad alergijos mutuoja į astmą. Man pavyko to išvengti. Tačiau esmė, kad jei užpuola alergija ir tik tada išgeri vaistus, jie nesuveikia. Kas rytą nubudęs turi juos gerti, kad kitą dieną būtų lengviau. Todėl gerdavau iš anksto. Be to, kaip minėjau, sujudinus namuose daiktus, kyla dulkės, suaktyvėja erkutės... Pajutęs, kad kutena nosį, puola sloga, vėl griebdavau tabletę.

– Be vaistų kišenėje – nei dienos?

– Teko net hormoninius vaistus vartoti. Juk kiekvienam žinoma, kad tokie kiekiai receptinių vaistų sveikatos neprideda, o ir kainavo ne pigiai. Taip gyvenau apie penkiolika metų, kol atradau būdą, kaip išvengti alergijos.

Dariaus Petrulio katinas
Dariaus Petrulio katinas

– Koks tai būdas?

– Žinojau, kad daromos injekcijos, tačiau kai alergijos sukėlėjas yra ne vienas, tai atitinkamai ir injekcijų reikia daugiau. Todėl tikėjausi atrasti kitokį metodą, tad naršiau internete.

Taip mane sudomino oro jonizatoriai. Man svarbiausia buvo tai, kad nereikia vartoti vaistų, leisti injekcijų, nes jonizatorius valo orą patalpose. Giminaičiai, žinodami mano bėdą, padovanojo šį prietaisą. Tada ir išsisprendė daugelis mano sveikatos problemų.

– Kaip šis prietaisas padeda?

– Jonizatorius stipriai išvalo orą, patalpoje pasidaro gaivu kaip po lietaus, net svečiai atėję iš karto tai pajaučia. Jonizatorių naudoju kiekvieną dieną: jei būnu svetainėje, išsivalau orą ten, jei einu į kitą kambarį, nusinešu kitur, nes oro jonizatorius nėra didelis, veikia tyliai, todėl net negirdi pašalinių garsų. Pakanka įjungti kelioms valandoms, kad oras išsivalytų, todėl būtinai jį naudojame ir prieš miegą. Taip po truputį atėjo diena, kai pajutau, kad alergija baigėsi. Be to, dabar namuose karaliauja ir katinas.

Namuose praleidžiame mažiausiai trečdalį paros, tad išsivalius orą, nebėra organizmą dirginančių dalelių, todėl tampame atsparesni kitose erdvėse esantiems alergenams. Anksčiau šviežiai nupjautos žolės kvapas man garantuodavo slogą, o dabar pagaliau džiaugiuosi mane supančia gamta.

Aš tiek metų gyvenau su šienlige, ieškojau metodų, kaip išsigydyti, ir radau! Tad kitiems rekomenduoju bent pabandyti, nes tai geresnis būdas nei naudoti tabletę po tabletės, kurios iš tiesų neveiksmingos.

– Ar verta oro jonizatorių naudoti sveikiems, neturintiems alergijų?

– Tikrai verta, nes virusų metu oras išvalomas nuo bakterijų, todėl kiti šeimos nariai yra apsaugomi nuo virusinių ligų. Namuose pasikeičia kvapas. Švarus oras stiprina imunitetą, sudaro sąlygas kokybiškesniam miegui.

El. parduotuvė: www.vandensjonizatoriai.lt/parduotuve

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius