Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įveikęs vėžį ir atsigavęs po veido transplantacijos operacijos, 60 metų vyras ruošiasi vestuvėms

Transplantacijos operacijos nuolat tobulėja, todėl atsiranda vis daugiau galimybių kurti stebuklus. Neįtikėtinos transplantacijos operacijos padeda į visavertį gyvenimą grįžti net ir tiems žmonėms, kurie dėl ligos prarado pusę veido. Užsienio klinikose, kur organų ir audinių persodinimas yra kasdienybė, atliekamos ir sudėtingesnės operacijos, kurios dar nėra priskiriamos kuriai nors kategorijai – audinių ar organų. Jos vadinamos tiesiog sudėtinėmis audinių transplantacijomis, kai žmogaus kūno dalys atstatomos pasitelkus ir transplantologus, ir plastinės chirurgijos specialistus, pritaikančius implantus. Tokios operacijos atliekamos Kinijoje, Prancūzijoje, Belgijoje, JAV.
Jurgai Anusauskienei atliekama plastinės chirurgijos operacija
Plastinės chirurgijos operacija. / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

60 metų Erikas iš Didžiosios Britanijos prieš 4 metus neteko kairės veido pusės. Ant veido išaugusį gumbą Erikas pastebėjo per vėlai. Diagnozė – vėžys. Solidaus amžiaus vyrui teko iškęsti operaciją, kurios metu buvo pašalinta dalis veido ir kairė akis. Tik taip buvo galima išgelbėti žmogaus gyvybę. Vėliau jam atlikta pirmoji iš kelių planuojamų veido atstatymo operacijų.

Televizijos laidoje „Embarrassing Bodies“ daugybę išbandymų atlaikiusio Eriko antroji pusė Karen kalbėjo: „Aš nesitikėjau, kad viskas baigsis būtent taip, bet turiu susitaikyti. Svarbiausia, kad žmogus, kurį myliu, vis dar šalia. O visa kita yra tik išorė. Erikas įveikė vėžį, tad tenka imtis visų  priemonių, kad galėtum būti visavertis“.

Tos kitos priemonės – audinių transplantacijos operacijos ir dirbtiniai implantai, padėsiantys atstatyti veidą.

Erikas ir 48 metų Karen nusprendė apsilankyti daktaro Christian‘o Jessen‘o televizijos laidoje. „Mes norėjome papasakoti savo istoriją ir kitiems parodyti, kad gyvenimas nėra tamsus. Tik reikia ieškoti būdų išgyti, o tunelio gale visad yra šviesa“, – kalbėjo Karen.

Naują veidą sukūrė pasitelkęs 3D technologijas

Pora laidoje susitiko su Andrew Dawoodu, dantų implantų specialistu. Naudodamas 3D technologijas, gydytojas „sukūrė“ naują dirbtinį veidą. Į šį modelį orientuosis plastinės chirurgijos specialistai, kompleksinėmis operacijomis atstatysiantys Eriko veido formas ir funkcijas.

„Po ketverių metų tai bus pirmas kartas, kai jūs turėsite visą veidą, o mes jus išvysime tokį, koks buvote anksčiau“, – kalbėjo gydytojas, padėdamas Erikui užsidėti žandikaulio implantą. Įdėmiai procesą stebėjusi Karen neišlaikė ir džiugiai sušuko: „Štai mano Erikas, jis grįžo!“

Erikui buvo atlikta veido transplantacija, tačiau kurį laiką jis turi lankytis pas gydytojus dėl specialių procedūrų, kurios galutinai sugrąžins jam veidą.

Meilės istorija prasidėjo viešbutyje

Karen (48) ir Erikas (60) susitiko dirbdami viešbutyje. Mylima moteris šiuo metu jam yra pati tvirčiausia atrama. „Buvo nelengva, tačiau šeimos parama ir anūkė Amelija praskaidrina mano dienas. Amelija puikiai sutaria su Eriku, jai tik treji, bet mergaitė niekada nebijojo senelio išvaizdos. Kai Erikui buvo uždėtas pirmasis implantas, vaikas pasakė: „Seneli, tu vis dar „sugedęs“, juk gydytojai „pataisys“ tave, taip?“

Erikas nekantraudamas laukia, kol visiškai pasveiks. Tuomet pora iškels vestuves, taip sutvirtindama dievišką ryšį. Jeigu liga neišskyrė dviejų širdžių, jų nebeišskirs niekas.

Visą pasakojimą anglų kalba rasite čia

Daugiau informacijos apie organų transplantaciją Lietuvoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius