Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jau teka beržų sula

Šiemet dviem–trimis savaitėmis anksčiau negu pernai jau galima prisileisti beržų sulos. pasak specialistų, šis gėrimas – patys natūraliausi vitaminai žiemos išvargintiems žmonių organizmams.
Beržų sula
Beržų sula / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Biržai Sula

„Reikėtų pasirinkti medį, diametras kad būtų ne mažiau 20 cm. Skylė gręžiama šiaurinėje medžio pusėje, maždaug metro aukštyje“, – taisyklingai išgauti sulą pamokė Biržų urėdijos girininko pavaduotojas Aurelijus Šepetis.

Miškininkai sako, kad šių patarimų reikia laikytis, nes ant medžio žaizdos patekę saulės spinduliai gali jį išdžiovinti. Latakėlį sulai bėgti galima naudoti skardinį, o indas turėtų būti stiklinis, nes jame geriau išliks skonis ir vitaminai.

„Labai atgaivina organizmą, kadangi čia daug mineralinių medžiagų, vitaminų“, – sakė Biržų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovas Rimas Pranaitis.

Labai atgaivina organizmą, kadangi čia daug mineralinių medžiagų, vitaminų

„Senoliai vietoje vandens sulą ir gerdavo, vietoje vandens kalkėto, kur akmenligę sukaupia, ypač Biržų krašte“, – teigė Biržų urėdas Romanas Gaudiešius.

Per dieną rekomenduojama išgerti keletą stiklinių sulos. Iš vieno beržo pavasarį jos galima prisileisti iki 100 litrų. Miškininkai sako, kad medžiui bus tik į naudą, jei iš jo ištekės daug sulos. Tik nustojus ją leisti, skylė užtaisoma to paties medžio pagaliuku, kad jis liktų gyvybingas.

Ankstyvo pavasario pranašai ne tik varvanti sula, bet ir miške pražydusios žibutės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius