Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaukiam Kūčių stalui: auselės su obuolių sūriu ir svogūnų įdaru

Yra dalykų, be kurių jaukus Kūčių stalas sunkiai įsivaizduojamas. Šventiniai pyragėliai – vienas jų. Saldūs, su aguonomis? O gal sūrūs, su grybais ar kopūstais? Kiekvienas turime savo mėgstamą skonį ir jų patiekimo ant stalo dažnai laukiame galbūt net labiau nei kalėdinių dovanų.
Auselės su obuolių sūriu ir svogūnų įdaru
Auselės su obuolių sūriu ir svogūnų įdaru / Aurelijos Gurskienės nuotr.

Šiemet siūlau išbandyti naują, kiek netikėtą skonį ir auseles kepti su sūriu, obuolių ir svogūnų įdaru. Jam geriausiai tiks sukrentantys, saldesni obuoliai. Įdaras greitai paruošiamas ir turėtų pranokti jūsų lūkesčius. Gal nuo šiol kaip tik šie pyragėliai ir taps patys laukiamiausi per šventes?

Tešlai reikės:

  • 250 g miltų;
  • 150 ml vandens;
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • Žiupsnelio druskos.

Įdarui reikės:

  • 1 didelio svogūno;
  • 2 vidutinio dydžio obuolių;
  • Žiupsnio druskos;
  • 1 arbatinio šaukštelio cukraus.

Smulkiai pjaustytą svogūną apkepiname aliejuje, jam pageltonavus į keptuvę dedame kiek stambiau pjaustytus obuolius. Pasūdome, beriame arbatinį šaukštelį cukraus, kepiname.

Obuoliai turi suminkštėti ir maišant mentele po truputį sukristi į vientisesnę masę. Po 5–10 min kepinimo įdaras paruoštas. Nedidelį jo kiekį dedame į 1–2 mm storio tešlos skritulėlius, formuojame auseles, gruzdiname karštame aliejuje, kol pagels.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius