-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jauno lietuvio širdis išgelbėjo gyvybę jaunuoliui Vokietijoje

Praėjusią savaitę Nacionalinis transplantacijos biuras gavo informaciją, kad Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikose registruotas potencialus jaunas organų donoras. Galiausiai, jaunuolio širdis iškeliavo į Vokietiją, rašoma pranešime.
Širdies donoro išgabenimas
Širdies donoro gabenimas / Nacionalinio transplantacijos biuro prie SAM nuotr.

„Pirmiausia visada ieškome recipiento Lietuvoje. Deja, organas netiko Lietuvos recipientams, dėl to kreipėmės į užsienio kolegas ir gavome atsakymą iš Vokietijos. Norime padėkoti donoro šeimai, kad net ir skaudžią netekties valandą jie priėmė sunkų sprendimą ir padarė ankstyvą šv. Kalėdų dovaną – suteikė vilties gyventi kitam žmogui“, – pasakoja Nacionalinio transplantacijos biuro prie SAM direktorius Artūras Bagotyrius.

Ankstyvą gruodžio 5-osios rytą į Lietuvą atvyko Vokietijos chirurgai, kurie atliko širdies eksplantaciją. Širdis išgabenta skubios operacijos Vokietijoje laukusiam recipientui.

Tarptautinės donorystės programoje dalyvaujančios šalys donorinius organus užsienio šalims pasiūlo tik tada, jei savo šalyje gydomiems recipientams dėl medicininių nesuderinamumo priežasčių organai nėra tinkami.

Lietuva aktyviai dalyvauja tarptautinės organizacijos FOEDUS IT veikloje. Jos tikslas – sudaryti kuo palankesnes sąlygas tarptautiniams donorinių organų mainams tarp Europos valstybių.

Per 2020 metus iš Lietuvos transplantacijai buvo išgabentos 4 kepenys į Šveicariją, 2 širdys ir 2 plaučiai į Vokietiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius