-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jiezno gimnazijos valgykloje – draudžiami maisto priedai ir netinkami vartoti produktai

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai vakar laikinai sustabdė Jiezno gimnazijos valgyklos maisto tvarkymo veiklą. Gimnazijoje tiekiamu maistu buvo nepatenkinta ir skundėsi Jiezno bendruomenė, todėl atliktas patikrinimas. ir jį atlikus nustatyta grubių higienos pažeidimų ir rasta nesaugių produktų.
Mėsos produktai
Mėsos produktai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Maisto tvarkymo patalpose vietomis nuo sienų buvo nukritusios plytelės, neveikė ventiliacija, įrenginiai buvo nešvarūs. Netinkamai laikyti produktai, pavyzdžiui, šalia žalios mėsos – šaldytos uogos, praneša VMVT.

VMVT inspektoriai patikrinimo metu rado 16,5 kg meduolių, 2 kg sausainių, atšaldytos smulkintos kiaulienos ir kitų produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais. Kiaulienos lašiniai, vištienos filė ir ketvirčiai buvo be ženklinimo etikečių. Tai reiškia, kad nežinia, iš kur jie atkeliavo ir kada pagaminti. Svarbu tai, kad vaikai galėjo pirkti produktų, kurie mokyklose draudžiami, – valgomųjų ledų ir biskvitinių sausainių su glaistu.

Taip pat rasta gaminių, kurių sudėtyje yra vaikų maitinimui draudžiamų maisto priedų.

Džiovintų vaisių mišinyje, pomidorų padaže, meduoliuose buvo konservanto E202.

Jiezno gimnazijos valgykloje gamintu maistu buvo maitinami ne tik šios ugdymo įstaigos mokiniai, bet ir šalia esančio darželio vaikai.

„Vaikai – viena iš jautriausių visuomenės grupių, todėl skiriame ypatingą dėmesį ugdymo įstaigoms. Jiezno gimnazijos valgyklos vadovams buvo nurodyta nedelsiant pašalinti pažeidimus. Gaminti jiems vėl leista tik dar kartą inspektoriams atlikus patikrinimą ir įsitikinus, kad vaikus pasieks saugus ir kokybiškas maistas. O Prienų VMVT atliekame vidinį tyrimą, kad išsiaiškintume, kodėl inspektoriai anksčiau nenustatė Jiezno gimnazijos valgyklos veiklos trūkumų ir nesiėmę būtinų priemonių, kad vaikai būtų tinkamai maitinami“, – sako VMVT direktorius Jonas Milius.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius