Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 11

Ką daryti, pajutus skausmą šlapinantis?

Būna, jog moteris staiga pajunta skausmą ir diskomfortą besišlapindama, tačiau iškart nesikreipia į gydytoją, o tiesiog išgeria tabletę nuo skausmo ar spanguolių arbatos. Ar tinkamas toks sprendimas? Specialistai įspėja – nepašalinus pagrindinės priežasties, susirgimas gali kartotis.
Gydytoja akušerė-ginekologė Viktorija Šukienė
Gydytoja akušerė-ginekologė Viktorija Šukienė / Manodaktaras.lt ir Shutterstock nuotr.

Skausmas šlapinantis, pasak „InMedica“ gydytojos akušerės-ginekologės Viktorijos Šukienės, yra vienas iš šlapimo pūslės uždegimo – cistito – simptomų. Esant šiam uždegimui, moteris gali jausti ir skausmą pilvo apatinėje dalyje, deginimo pojūtį šlapinantis, skausmą lytinių santykių metu ir kt.

„Pagrindinė cistito priežastis – bakterinė infekcija, kuri dažniau pasitaiko esant įvairiems šlaplės dirginimo faktoriams, tokiems kaip lytiniai santykiai, makšties mikrofloros pokyčiai, netinkamos higienos priemonės, spermicidinio gelio naudojimas, ilgalaikis šlapimo kateterio naudojimas. Taip pat šlapimo pūslės uždegimą gali sąlygoti nusilpęs imunitetas, sudėtinių kontraceptinių tablečių vartojimas, cukrinis diabetas, nėštumas ar lytiškai plintančios infekcijos“, – vardino gydytoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius