Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 10 20

Kad laukiasi, Viktorija netikėtai išgirdo 26-ą savaitę: „Maniau, kad tai – cista“

Įprastai moterys gana anksti sužino apie savo nėštumą – dažniausiai tą išduoda įvairūs simptomai. Vis dėlto pasitaiko atvejų, kai žinia apie laukimąsi būna netikėtumas. Taip nutiko ir Viktorijai, kuri nė nenutuokė, kad yra nėščia – moteris tik 26-ą savaitę išgirdo naujieną, jog nešioja kūdikį. „Apsilankiau pas ginekologę, kuri, darydama echoskopiją, tylėjo ir šnairavo į mane“, – prisimindama juokiasi mama. Akušeris-ginekologas Tomas Lūža paaiškina, kodėl kartais taip nutinka.
Nėščia moteris
Nėščia moteris / 123RF.com nuotr.

Apie nėštumą sužinojo 26-ą savaitę

Per 5 gyvenimo kartu su savo vyru metus Viktorija (vardas pakeistas – aut. past.) pastojusi nebuvo, o, kaip juokaudama sako, vaikų jiems ir netrūko.

„Mes dirbome ir linksminomės, – šypsosi moteris. – Per lytinius santykius nesisaugojau, bet ir nesistengėme specialiai susilaukti vaikų. Buvome jauni ir nelabai atsakingi – gyvenome šia diena.“

123RF.com nuotr./Pora
123RF.com nuotr./Pora

Kurį laiką Viktorijos gyvenimas tekėjo savo jėga. Tiesa, vienu metu moteriai dingo mėnesinės, tačiau į tai pernelyg didelio dėmesio nekreipė – anot jos, ir anksčiau pasitaikydavo, kad nesirgdavo kelis mėnesius.

„Nebuvo jokių minčių apie nėštumą. Jaučiausi puikiai“, – tikina Viktorija.

Įtarimų, kad kažkas negerai, Viktorijai kilo tada, kai šiek tiek padidėjo jos pilvas – kaip moteris pasakoja, šis buvo kietas, tad pirmiausia pagalvojo, jog tai gali būti cista.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius