-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kad viskas tėvystėje būtų taip lengva, kaip vystyklai

Su tokiu šūkiu balandžio 16–21 d. VšĮ Prieraišiosios tėvystės centras organizuoja renginių ciklą „Vystyklų dienos 2012“. Tai jau trečiasis pavasaris, kai Vilniuje šurmuliuoja renginiai, skirti populiarinti vystyklystei.
Vystyklų turgaus lankytojai turės galimybę susipažinti su ekologiškomis vaikų odos priežiūros priemonėmis.
Vystyklų turgaus lankytojai turės galimybę susipažinti su ekologiškomis vaikų odos priežiūros priemonėmis. / Organizatorių nuotr.

Šiemet organizatoriai solidarizuojasi su tarptautine Tikrų vystyklų savaitės iniciatyva (Real Diaper Week). Šios iniciatyvos šūkis „Tikrai paprasta. Tikri vystyklai“ (Real Simple. Real Diaper) ragina visą savaitę kviesti žmones į edukacinius renginius, skirtus populiarinti vystyklus: nes tai paprasta, sveika, gražu.

Tarptautinę Tikrų vystyklų savaitę karūnuoja „Didysis medžiaginių vystyklų keitimas“ – renginys, kurio metu šeimos visame pasaulyje sieks pasaulio Guinnesso rekordo: vienu metu vystyti daugiausia vaikų. Taip bus bandoma atkreipti visuomenės dėmesį į medžiagines sauskelnes. „Tai puikus būdas sveikai ir paprastai auginti savo mažylius“, – teigė „Vystyklų dienų 2012“ organizatorės Asta Buitkutė ir Vitalija Pilipauskaitė-Butkienė.

Šia proga Vilniuje, Prieraišiosios tėvystės centre, rengiamos įvairios paskaitos ir susitikimai, kuriuose naudingos informacijos bei praktikos galės įgyti ir gandro laukiančios, ir vaikučius auginančios šeimos, ir visi norintieji. Balandžio 21 d. Vystyklystės savaitė baigsis smagia ir marga švente Vilniaus senamiestyje, simboline lietuviško rekordo siekimo akcija „Mano didysis žaliasis pervystymo rekordas“ ir specialiu filmo „Kūdikiai“ seansu kino teatre „Pasaka“.

„Vystyklų dienos 2012“ atidaromos pirmadienį, balandžio 16 d. Atidarymo proga pakviesime susitikti su žinoma drabužių dizainere Daiva Urbonavičiūte, kuri savo sūnelį augino su vystyklais ir vienkartines sauskelnes jam užsegė tik vieną vienintelį kartą.

Nuo balandžio 17 iki 20 d. vyks keli vystykliniai mokymai. Tiems, kurie jaučiasi visiški naujokai vystyklų pasaulyje, verta išklausyti „Vystyklystės pradžiamokslio“ paskaitą. Tai mamų patirtimi paremta vystyklystės abėcėlė būsimiems vystyklų naudotojams: kokių būna vystyklų, kaip juos naudoti, kiek jų turėti, ką galima pasigaminti patiems, kaip juos segti, rišti, vynioti.

Norintieji patys pasigaminti vystyklų savo mažyliui galės tai padaryti Vystyklų dirbtuvėlių metu.  „Tai visai paprasta, – tvirtina dviejų dalių dirbtuvėlių organizatorės. – Nebūtina turėti išskirtinių gebėjimų ar įgūdžių, kad pasisiūtum vystyklą.“

Ypatingas savaitės vidurio renginys – balandžio 18 d. Prieraišiosios tėvystės centre šurmuliuosiantis Vystyklų turgelis. Tai galimybė siuvančioms mamoms parduoti savo su meile sukurtų vystyklų, o visoms kitoms tiesiog ištuštinti spintas ir atiduoti, parduoti, išmainyti nenaudojamus vystyklus (netiko, nepatiko arba vaikas jau išaugo). Norinčios parduoti ar kitaip pasiūlyti vystyklų, turėtų registruotis šiuo el.paštu manovystyklai@yahoo.com.

Ketvirtadienį vyks paskaita apie ankstyvuosius naudojimosi tualetu įgūdžius „Natūralioji kūdikių higiena“. Jos klausytojai sužinos, kaip ir kokius ženklus ką tik gimęs kūdikis geba parodyti, kai jam ateina laikas šlapintis ir tuštintis, kaip padėti vaikui laikytis higienos ir augti švariam be vystyklų ar naudojant jų kuo mažiau.

Penktadienį – neeilinis „Mano vystyklų klubo“ susitikimas tema „Vystyklai vakar ir šiandien“, kuriame svečiuosis Veronika Povilionienė. Tad laukia įdomūs pasakojimai iš garsios folkloro dainininkės lūpų ir apie jos pačios jaunystę, jos vaikų auginimą, taip pat apie senovės lietuvių vystyklystės papročius, jų atspindį dainose, lopšinėse, apeigose.

Vystyklų savaitės kulminacija – baigiamasis renginys balandžio 21d., šeštadienį, S.Moniuškos skvere Vilniuje (prie Šv.Kotrynos bažnyčios). Čia vyks vystyklų populiarinimo paroda. Savo vystykline patirtimi  dalinsis dvi žinomos Lietuvos moterys, jaunos mamos: rūbų dizainerė Agnė Kuzmickaitė ir LRT žurnalistė Giedrė Čiužaitė. Renginio dalyviai bus kviečiami dalyvauti varžybose (aprišamo vystyklo, vystyklų mėtymo ir kt.) ir konkursuose. Bus apdovanojami išankstinių konkursų nugalėtojai.

Pabaigoje ketinama siekti „Mūsų didžiojo žaliojo pervystymo rekordo“ ir vyks specialusis „Vystyklų dienų“ kino seansas kino teatre „Pasaka“. Filmą pristato ir renginį „Vystyklų dienos 2012“ uždaro kino teatro šeimininkė, vystyklinė mama Greta Akcijonaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius