Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 03

Kai terapeutas – gamta, o ne žmogus: kuo skiriasi terapinis ir įprastas pabuvimas miške?

Gamta gali būti pagalbininkė, užuot toliau bėgus, įsidrąsinti pradėti gyventi ir tyrinėti savo jausmus, įskaitant ir baimes. Tokio požiūrio laikosi psichoterapeutė, gamtos bei miško terapijos gidė Giedrė Žalytė, jau 4 metus lydinti žmones į mišką – atrasti, nurimti. Jos teigimu, mes vis dažniau nebežinome ne tik kaip būti miške, bet ir apskritai kaip būti. Tai veda į stresą, nuovargį ar perdegimą.
Giedrė Žalytė ir miško terapija
Giedrė Žalytė ir miško terapija / Asmeninio albumo ir Aistės Gustės nuotr.

Tad su G.Žalyte kalbamės apie tai, kodėl žmones tenka išmokyti būti gamtoje, kokių tikslų ar klausimų vedami jie eina į mišką ir kaip tokią terapiją pasidaryti patiems. Galiausiai, kodėl medituoti miške pavyksta lengviau nei namuose.

– Giedre, papasakokite, kaip ir kodėl susidomėjote gamtos ir miško terapija?

– Pačia miško terapija susidomėjau prieš kokius penkerius metus perskaičiusi britų žurnalistės ir rašytojos Saros Ivens knygą „Forest Therapy“. Netrukus po to pradėjau ieškoti, kur būtų galima baigti šios terapijos mokymus, ir kadangi mokymosi procese šios praktikos man atnešė labai vertingų patirčių ir įžvalgų, sustiprėjo noras vesti šiuos užsiėmimus ir kitiems.

Turbūt labiausiai mane patraukė tai, kad iš tikrųjų būdami gamtoje – kuomet dėmesį sutelkiame į gamtą, nenaršome telefone, nesikalbame, nesiklausome muzikos – pasijuntame nurimę, paprasti ir tikri. Išorinis ir vidinis triukšmas pamažu nutyla, galime geriau išgirsti save, kartais ir rasti atsakymus į rūpimus klausimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius