-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip išvengti popiečio energijos trūkumo

Tikriausiai ne kartą esate susidūrę su problema, kuomet darbe po pietų pertraukos nenumaldomai apima miegas, dingsta koncentracija, tampa sunku susikaupti, tada tik ir norisi įsitaisyti savo šiltoje lovoje ir saldžiai pamiegoti. Deja, tenka sėdėti prie kompiuterio ir visus miegus varyti kuo toliau.
Darbas prie kompiuterio
Darbas prie kompiuterio / „Shuterstock“ nuotr.
Temos: 1 Darbas

Vis dėlto mieguistumo išvengti nėra labai sunku – pakanka pakeisti keletą įpročių, kurie ir kalti dėl popiečio energijos trūkumo. Portalas „The Daily Mail“ pataria, ką daryti, kad energija jūsų neapleistų visą dieną.

Jokių saldumynų

Dažnai saldumynų užsinorime, kai pajuntame energijos trūkumą ar mieguistumą, ir nors atrodo, kad šis būdas gan veiksmingas, iš tiesų – jis ganėtinai apgaulingas, mat iš pradžių energijos lygis pakyla, tačiau vėliau jis gali nukristi dar žemiau.

Taip pat skaitykite: 4 ryto ritualai energingai dienai

Taip nutinka dėl padidėjusios insulino koncentracijos kraujyje, kuomet suvalgome daug cukraus turinčių produktų. Tad jei po pietų nuspręsite atsisakyti pyragaičio ar gardaus šokoladuko, nustebsite, kiek energingi jausitės.

Jei labai norisi užkandžiauti, šokoladuką verčiau iškeiskite į sveikus javainius, jogurtą, vaisius ar daržoves.

Venkite sočių pietų

Viena pagrindinių priežasčių, kodėl po pietų pertraukos jaučiatės pernelyg apsunkę, yra netinkama mityba pietų metu. Jei prisivalgėte sunkaus maisto, nesistebėkite, kad vėliau dings energija, mat didžiąją jos dalį organizmas sunaudos maisto virškinimui.

Mitybos ekspertai pataria vietoj riebių pietų verčiau rinktis lengvą ir mažiau kaloringą maistą, taip pat valgyti daugiau produktų, kuriuose gausu skaidulų, mat jos padės ilgiau išlaikyti sotumo jausmą.

Nepamirškite pertraukų

Daugelis dideliuose biuruose dirbančių asmenų įsmeigę akis į kompiuterį net nepastebi, kaip prabėga diena. Neturėdami kada pailsėti ar atsitraukti nuo darbų, net ir savo pietų pertrauką jie praleidžia prie kompiuterio.

Vertėtų atminti, kad daugiau valandų, praleistų prie kompiuterio, dar tikrai negarantuoja didelio produktyvumo. Priešingai – taip darydami tik labiau pervargsite, o jūsų darbo našumas gerokai suprastės.

Būtent dėl to verta darbo metu bent keletui minučių atsitraukti nuo kompiuterio ir kiek pramankštinti kojas bei pavalgyti ne šalia kompiuterio ekrano, o biure esančioje virtuvėlėje ar kavinėje.

Taip pat skaitykite: Mirtina dozė: kiek puodelių kavos, alkoholio ar vandens jus galėtų pražudyti?

Nepamirškite kavos

Kofeinas dažnai laikomas priklausomybę sukeliančiu narkotiku, kurio derėtų vengti kuo dažniau. Vis tik taip jį vertinant yra gerokai perlenkiama lazda. Saikingas kofeino vartojimas išties padeda susigrąžinti energiją bei koncentraciją, tad kavos tikrai nevertėtų vengti net ir po pietų.

Tiesa, jos verčiau nevartoti darbui jau einant į pabaigą ar vakare, mat kol kofeinas išsivalo iš organizmo, turi praeiti kiek laiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius