-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 09

Kaip padėti vaikui įveikti ,„baltų chalatų baimę“?

„Kasdien darbe matome vaikų baimes ir ašaras, kai reikia atlikti procedūrą ar operaciją. Dažniausiai vaikai bijo, kai nežino, kas jų laukia, susiduria su nežinoma svetima aplinka, – sako dr. Aušra Lukošiūtė-Urbonienė, Kauno klinikų Vaikų chirurgijos klinikos Vaikų chirurgijos skyriaus vadovė. – Vaikų edukacija – ypatingai svarbi, siekiant juos supažindinti su ligoninės erdvėmis ir kiek įmanoma labiau nuraminti kylančias jų baimes.“
Vaikas pas gydytoją
Vaikas pas gydytoją / Fotolia nuotr.

Kauno klinikų Vaikų chirurgijos klinikoje vienos popietės metu Kauno klinikų lopšelio-darželio auklėtiniai tapo gydytojais ir gydė pacientus – savo žaislus.

„Žaislų ligoninėje“ vaikai su gydytojų pagalba aiškinosi paciento kelią – nuo patekimo į ligoninę iki išvykimo iš jos. Vaikams, dalyvavusiems „Žaislų ligoninėje“, žaidimo būdu siekta sumažinti nerimą, susijusį su procedūromis, laukiančiomis jų ligoninėje, taip pat pristatyta gydytojų ir slaugytojų profesija.

Dr. A.Lukošiūtė-Urbonienė pasakoja, kad idėja surengti „Žaislų ligoninę“ kilo iš kasdienio gydytojo darbo su vaikais ir asmeninės patirties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius