Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Kaip „prabudinti“ mažai žinomas erogenines zonas?

Seksas tampa nuobodus, jei pasidaro vienodas. Kodėl neišbandžius dar kažko? Kūnas slepia daug paslapčių – reikia tik pasistengti, – teigia seksualinės sveikatos ekspertė Samantha Evans.
Įsimylėjeliai
Įsimylėjeliai / Vida Press nuotr.

Mūsų kūnas jautrus prisilietimams, ir kiekvienam mūsų patinka skirtingi dalykai – kas jaudina vieną, kitą gali net suerzinti. Kai kalbame apie erogenines zonas, numanome, kad jos tik tokios – krūtys ir lyties organai. Tačiau yra ir daugiau jautrių vietų, kurias gali „pabudinti“ meistriškas stimuliavimas. Pavyzdžiui, akių vokai, alkūnės, pilvas, galva.

Jei skirsime laiko patyrinėti savo ir partnerio kūną, galime atrasti naujų malonumo šaltinių, apie kuriuos net nenutuokėme.

Smegenys

Tikra tiesa, kaip juokauja moterys – kad tai svarbiausia vyrų erogeninė zona. Ir ne tik vyrų. Smegenys sujungia fizinius pojūčius su klausa ir regėjimu – tada patiriamas malonumas. Mus jaudina prilietimai prie odos, švelnūs glostymai ir bučiniai. Bet susijaudiname ne tik tada, kai patys visa tai jaučiame, bet ir tada, kai stebime iš šalies kitų glamones. Tai tyrimais patvirtino Gotenbergo universiteto (Švedija) psichofiziologai.

Tą smegenų savybę galima išnaudoti preliudijai: pasižiūrėti erotinį ar pornofilmą. Pabandykite stebėti kitos poros prisilietimus ir juos atkartoti patiems.

Vida Press nuotr./Pora lovoje
Vida Press nuotr.

Akys

Ypatingas žvilgsnis tiesiai į akis gali pakurstyti aistrą ir sukelti erotinę įtampą tarp partnerių. Kai esame susijaudinę, mūsų vyzdžiai išsiplečia, ir tampame patrauklesni priešingos lyties atstovams. Kuo ilgesnis akių kontaktas, tuo stipriau jaučiame intymų ryšį.

Lūpos

Lūpos – pati prieinamiausia erogeninė zona. Didžiulis kiekis nervų galūnėlių jas padaro net 100 kartų jautresnes, nei, pavyzdžiui, pirštai, taigi bučinys kartais veikia kaip narkotikas. Daugelį jaudina, kai lūpomis prisiliečiama prie akių vokų, antakių, smilkinių, pečių, delnų ir plaukų. Kaklas, raktikaulio sritis ir pakaušis taip pat labai jautrios vietos – tiek vyrų, tiek moterų. Juos galima stimuliuoti lūpomis, liežuviu arba pirštais.

Vida Press nuotr./Bučinys
Vida Press nuotr.

Gilieji orgazmai

Visi žino apie klitorio ar vaginalinius orgazmus, bet yra dar viena rūšis – gimdos orgazmas. Apie jį nutuokia tie, kuri praktikuoja tantrinį seksą – jis prasideda stimuliuojant gimdos kaklelį ir malonumo bangomis nusirita per visą kūną. Skirtingai nuo įprastų orgazmų, jis gali trukti iki kelių valandų.

Kūno žemėlapis

Ši technika leidžia atrasti naujas erogenines zonas. Partneriai švelniai liečia vienas kitą ir stebi reakciją. Tai leidžia suvokti, kokiose kūno vietose prisilietimai sukelia didesnį malonumą. Tačiau norint gero efekto, reikia tam skirti laiko – įvairios erogeninės zonos gali „prabusti“ skirtingu metu.

Sekso terapijoje naudojam technika, kuri vadinasi koncentracija į pojūčius (sensate focus), kai partneriai tyrinėja vienas kitą, ieškodami maksimaliai jautrių zonų. Vienas jų sėdi nugara prisispaudęs prie kito krūtinės. Tas, kuris sėdi priekyje, visiškai atsipalaiduoja ir susikoncentruoja į kvėpavimą, o už jo nugaros sėdintis partneris lengvai pirštų galiukais liečia jo kūną. Paskui apsikeičiama vietomis. Galima tai daryti ir prieš veidrodį.

Vida Press nuotr./Pora lovoje
Vida Press nuotr.

Kojos

Pėdos, kulkšnys, keliai gali būti puikūs objektai preliudijai. Atsiminkite: jūsų kūnas kur kas jautresnis, nei manėte. Ir netgi tos jo vietos, apie kurias net nepagalvodavote, gali tapti nauju malonumų šaltiniu. O ar jas surasite, priklausys tik nuo jūsų noro eksperimentuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius