Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kaip sau padėti, jei per karantiną pradėjote vartoti daugiau alkoholio

Karantino metu Lietuvoje išaugo prekyba alkoholiu. Lygiai taip pat į aukštumas šovė psichologų, terapeutų ir psichiatrų poreikis. Nesaugumo jausmo užvaldyti ir sėdėti namuose pavargę žmonės neretai griebėsi taurelės, nes nebežinojo, kaip susitvarkyti su jausmų antplūdžiu, nemiga, darbu iš namų ar buitiniu nuovargiu.
Alkoholio buteliai
Alkoholio buteliai / Aleksandr Kadykov / Unsplash nuotr.

Tačiau karantinas baigėsi ir grįžo anksčiau atimtos laisvės. O ką daryti, jeigu taurelės pastatyti į lentyną taip ir nepavyko? Jeigu per ilgiau nei metus trukusį uždarymą išsivystė stiprus potraukis alkoholiui, nors kol kas ir neatrodo, kad reikalingas gydymas? Medicinos psichologė Neringa Bagdonaitė sako, kad pomėgis išgerti nebūtinai yra alkoholizmas, viskas priklauso nuo kelių esminių detalių.

Lietuvoje gauti pagalbą gydytis nuo alkoholizmo paprasčiau tiems, kurie rytą pradeda ir vakarą baigia svaigindamiesi. O tiems, kas jaučia artėjančią problemą, tačiau dar nėra galutinai įklimpę – sudėtingiau. Visgi, yra būdų, kaip galima sau padėti patiems ir užkirsti kelią sunkiai bei visa griaunančiai ligai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius