Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip tinkamai sportuoti žiemą?

Visi esame susidūrę su įvairiomis nuostatomis apie sportavimą žiemą, pavyzdžiui, kad iškart susirgsime, kad kuo šilčiau apsirengsime treniruotei, tuo bus geriau, kad reikės gerti mažiau vandens per treniruotę, ir tai kelia pavojų sveikatai. Žinoma, yra tam tikrų taisyklių, kurių reikia laikytis, tačiau nė viena iš minėtų nuostatų apie treniruotes žiemą nėra teisinga. Iš tiesų svarbiausia – tinkamai pasiruošti! „Herbalife“ fitneso ekspertė, asmeninė trenerė Linda Patkovska pataria, kaip teisingai pasirengti sportuoti žiemos periodu!
Bėgiojanti mergina
Bėgiojanti mergina / Projekto partnerio nuotr.
Projekto partnerio nuotr./Asmeninė trenerė Linda Patkovska
Projekto partnerio nuotr./Asmeninė trenerė Linda Patkovska

Planuokite treniruotę

Vėsiame ore treniruotės turi būti ganėtinai intensyvios, kad pagreitėtų medžiagų apykaita bei pasigamintų pakankamai šilumos ir nesušaltume. Apšilimas taip pat turi būti intensyvus, todėl rinkitės dinamiškus, o ne statiškus tempimo pratimus. Taip pat yra sudėtingiau kontroliuoti ir palaikyti normalią kūno temperatūrą, todėl vandens praradimo nejuntame taip gerai, kaip šiltame ar karštame ore. Širdis šaltyje žiemą turi dirbti sunkiau, ir tai gali tapti papildomu iššūkiu raumenims treniruotės metu – dėl sniego ir ledo treniruotės paviršius yra nestabilus. Atsižvelgdami į visus šiuos aspektus, galite pradėti nuo dviejų treniruočių per savaitę ir pamažu didinti dažnumą, pasirinkdami sportą, kuris tinkamiausias jums.

Tinkama apranga

Labai svarbu pasirinkti tinkamą aprangą! „Herbalife“ fitneso ekspertė Linda Patkovska pataria: „Renkitės sluoksniais. Kai apšylate ir pradedate jausti karštį, galite nusivilkti keletą sluoksnių, o po treniruotės arba pajutę, kad darosi vėsu, galite apsirengti vėl.“ Dabar tikrai galima rasti didžiulį pasirinkimą sporto aprangos su įvairiomis novatoriškomis technologijomis. Pagrindiniam sluoksniui, esančiam arčiausiai kūno, reiktų rinktis darbužius iš audinio, kuris sugeria prakaitą ir išlaiko kūną sausą. Taip pat galima dėvėti šilumą sulaikantį audinį, kuris turi papildomų privalumų – neleidžia prarasti šilumos ir apsaugo nuo vėsaus oro. Viršutinis sluoksnis turi būti iš vėjui ir vandeniui nepralaidaus audinio! Svarbu šiltai laikyti galūnes – rankas, kojas ir, žinoma, galvą bei kaklą – jie ima šalti greičiausiai!

Ką reikia žinoti treniruojantis šaltyje

Yra nemažai faktorių, į kuriuos svarbu atsižvelgti treniruojantis žiemą, todėl pirmiausia patartina atlikti medicininius tyrimus. Hipotermija, kai kūno temperatūra nukrenta, ir kūnas praranda šilumą greičiau nei spėja jos pasigaminti, gali pakoreguoti jūsų treniruotės planą. Todėl sportuodami stenkitės išlaikyti kūną šiltą ir sausą. Šaltame ore širdžiai tenka dirbti daug sunkiau, kad išlaikytų šilumą, todėl pakyla širdies ritmas ir kraujospūdis. Kai temperatūra nukrenta iki 6-7 laipsnių šalčio, labiausiai pažeidžiami tampa veidas, ausys, rankos ir kojos, todėl būtina atkreipti dėmesį į pirmąjį įspėjimo ženklą – sustingimą!

Treniruodamiesi žiemą galite jaustis mažiau ištroškę negu vasaros metu, nors prakaito gali būti išskiriama lygiai tiek pat, kiek vasarą. Norint išvengti neigiamų pasekmių, svarbu per treniruotę gerti vandens ir išlaikyti riekiamą drėgmės lygį, net jei nesijaučiate ištroškę ar prakaituojantys. Šaltu oru galite pasiimti šilumą išlaikantį butelį su šiltu vandeniu, kad būtų maloniau gerklei. Stenkitės neužmiršti alternatyvių būdų sušilti, kurie papildomai tonizuos jūsų kūną, pavyzdžiui, „Herbalife“ Tirpus žolelių gėrimas. Treniruotė žiemą savaime kelia daugiau iššūkių, nes dėl sniego ir ledo reikia būti atsargesniems. Jei temperatūra yra žemesnė nei 15 laipsnių žemiau nulio, sportuoti apskritai nerekomenduojama.

Projekto partnerio nuotr./„Herbalife“ žolelių gėrimas
Projekto partnerio nuotr./„Herbalife“ žolelių gėrimas

Treniruočių šaltyje privalumai

Treniruodamiesi žiemą vėsiame ore galite sudeginti daugiau kalorijų ir pasigaminti daugiau laimės hormono, nes pagreitėja širdies ritmas. Dėl to jausitės energingesni, pagerės nuotaika, o grynas oras kūnui suteiks budrumo.

Daugiau informacijos apie „Herbalife“ ir „Herbalife“ produktus galima rasti svetainėje http://www.herbalife.lt/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius