-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kalėdų stebuklas – vienas donoras išgelbėjo gyvybes 4 žmonėms

Pirmadienį Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje buvo registruotas organų donoras. Jo ir jo artimųjų, sutikusių paaukoti tinkamus organus, dėka, net keturiems šventinio stebuklo belaukiantiems recipientams sužibo laimės spindulys, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Organų donorystė
Organų donorystė / Nacionalinio transplantacijos biuro nuotr.

Po galimo donoro registracijos, medikai atliko visus reikiamus tyrimus, kad galėtų nustatyti, kokie organai būtų tinkami transplantuoti jų laukiantiems recipientams. Buvo nustatyta, kad širdis, inkstai ir ragenos dar tą pačią dieną pasieks transplantacijos laukiančiųjų sąraše esančius žmones. Kartu tai buvo ir 10 širdis, šiais metais suteikusi antrą gyvenimą recipientui.

Tai tikrai yra Kalėdų stebuklas, suteikęs laimę ne vienai šeimai, – teigia A.Bagotyrius.

„Neapsakomai džiugu, kad žmonės ir jų artimieji vis dažniau nusprendžia suteikti viltį gyventi kitiems asmenims. Suprantame, jog priimti tokį sprendimą labai greitai yra be galo sunku, tačiau po jo, šiuo atveju, galimybė kurti pilnavertį gyvenimą atsirado net keturiems žmonėms. Tai tikrai yra Kalėdų stebuklas, suteikęs laimę ne vienai šeimai“, – teigia Nacionalinio transplantacijos biuro prie Sveikatos apsaugos ministerijos direktorius Artūras Bagotyrius.

Visų organų transplantacijos vakar buvo atliktos Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose.

123RF.com nuotr./Operacija
123RF.com nuotr./Operacija

Organų donorystė yra ypatingai kilnus ir išskirtinis procesas, kai net po žmogaus mirties, viltis gyventi suteikiama iki septynių recipientų. Po transplantacijos žmonės gali grįžti į įprastą visuomeninį gyvenimą, patys viską daryti, nors dar prieš mėnesį galimai sunkiai galėjo funkcionuoti. Ypatingai didelius pokyčius pastebi visi – nuo artimųjų iki pačių medikų, kurie ir po transplantacijos procedūros tęsia paciento priežiūrą.

Prisidėti prie šio proceso gali kiekvienas pilnametystės sulaukęs Lietuvos pilietis, pasirašęs sutikimą gauti Donoro kortelę. Jį galima pasirašyti internetu, gydymo įstaigose, „Eurovaistinės“ vaistinėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius