-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalio jodidas bus dalinamas dar mėnesį

Vilniečiai, kurie per šį mėnesį nesuspėjo, atsiimti vaistinėse dalijamų kalio jodido tablečių, tam turės dar mėnesį. Artimiausiu metu receptas e. sveikata sistemoje turėtų būti pratęstas, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kalio jodidas
Kalio jodidas / SAM nuotr.

„Eurovaistinės“ komunikacijos vadovė Laura Bielskė sako, kad šios galimybės pratęsimas labai svarbus. „Žinome, kad ne visi suspėjo per mėnesį užsukti į vaistinę, nors sostinės gyventojų aktyvumą tikrai matėme, galbūt ne visus supėjo pasiekti žinia, kiti galbūt karantino metu riboja apsilankymus viešose vietose ir galbūt nerado tinkamos progos atsiimti kalio jodido tabletes“, – sako ji. Pirmuoju etapu „Eurovaistinės“ vaistinėse buvo išdalinta daugiau nei 410 tūkstančių tablečių.

Vaistinėse išduodama dvejoms paroms reikalinga dozė, tai yra 4 tabletės. Suaugusiems ir vaikams nuo 12 metų dvi tabletės yra vartojamos kartu, jas iškart praryjant. Vaikams 3–12 metų yra vartojama viena tabletė, o vaikams iki 3 metų – pusė tabletės.

Vaistininkas Mindaugas Rutalė sako, kad kalio jodidą reikėtų laikyti įprastai kaip ir kitus vaistus kartu su pakuotės lapeliu, kuris išduodamas vaistinėje. Vaistai turi būti laikomi sausoje, nuo saulės apsaugotoje ir vaikams nepasiekiamoje vietoje.

„Siūlyčiau kalio jodidą turėti su savimi, jis efektyviausias, kai sunaudojamas per 2–8 valandas vos pasklidus į aplinką radioktyviajam jodui. Nežinome, kada tai gali nutikti, todėl būtų geriausia turėti jį su savimi“, – sako vaistininkas.

Esant reikalui rekomenduojama pasitarti su gydytojų ar vaistininku, neužsiimti savigyda, internete pasikliauti tik patikimais šaltiniais, nes neteisinga informacija gali padaryti daugiau žalos nei atnešti naudos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius